top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Wandavision Finale Episode 9 (Greek Review)

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΣΠΟΙΛΕΡΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΈΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ WANDAVISION , ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ REVIEW ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ


Η σειρά των Marvel Studios WandaVision , που προβάλλεται από την streaming πλατφόρμα Disney+ έφτασε στο φινάλε μετά από 8 εβδομάδες. Το ένατο επεισόδιο απάντησε κάποια ερωτήματα αλλά μας άφησε ακόμα περισσότερα τα οποία θα απαντηθούν στο μέλλον με άλλα Project της Marvel αφού το κινηματογραφικό σύμπαν που έχει χτίσει δεν δείχνει να τελειώνει σύντομα.




Αφού το προτελευταίο επεισόδια της σειράς μας ταξίδεψε στο παρελθόν όπου μάθαμε ότι η Wanda είχε τις δυνάμεις , της πριν την επαφή της με την Infinity Stone επιστρέφουμε πίσω στο παρόν για το τέλος. Το φινάλε της σειράς είναι απρόβλεπτο, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει πολλές θεωρίες των θαυμαστών. Με μαεστρία οι συντελεστές της σειράς προσθέτουν ένα σκοτεινό ύφος σε μία όπως εξελίσσεται κάποιες φορές γλυκιά ιστορία μας γυναίκας που απλά ήθελε να ζήσει και να κάνει οικογένεια με τον «άνθρωπο» ή καλύτερα ανδροειδές που αγάπησε.


Δυστυχώς το φινάλε αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση καθώς εκεί που ίσως η Wanda καταλαβαίνει το τι έκανε , προσπαθεί να το ξεπεράσει λέει αντίο στα παιδιά της και για άλλη μία φορά στον Vision , μία στιγμή που χτυπάει συναισθηματικά αλλά δεν είναι τόσο δυνατή επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο νέος White Vision με τις αναμνήσεις του παλιού αλλά και με τις φήμες ότι τα παιδιά της θα επιστρέψουν ξανά. Άρα δεν είναι το οριστικό τέλος.


Επίσης στο τελευταίο επεισόδιο υπάρχει και ίσως το χειρότερο αστείο στο MCU ,αφού ο νέος Pietro αποκαλύφθηκε ότι λέγεται Ralph Bohner, με το όνομα του να παραπέμπει σε στύση , στήνοντας παγίδα σε όσους νόμιζαν ότι ο Evan Peters από τους X-Men θα έμπαινε ως Quicksilver στο MCU και θα μας συστηνόταν το Multiverse. Ωστόσο, το ξόρκι που μας έκανε η σειρά WandaVision διατηρείται μέχρι τις τελευταίες στιγμές, παίρνοντας μας σε μία διασκεδαστική τελευταία , γεμάτη δράση εκδρομή με το πιο «Ασυνήθιστο Ζευγάρι».


Το φινάλε αφορά κυρίως την γέννηση της Scarlet Witch και το πως η Wanda μέσα από αυτή την εμπειρία είναι έτοιμη να πει αντίο στον Vision . Δημιουργείται ένα συναισθηματικά ταραχώδες φινάλε όπου εγώ τουλάχιστον είχα ένα φεστιβάλ συναισθημάτων καθόλη την διάρκεια του επεισοδίου με τον ενθουσιασμό να επικρατεί. Αποκαλύπτεται ότι η Scarlet Witch είναι ένας μύθος, μία μάγισσα που υπάρχει μέσα στο βιβλίο Dark hold το οποίο είδαμε πρώτη φορά στο έβδομο επεισόδιο στο μπουντρούμι της Agatha Harkness. H Wanda με την μαγεία του χάους και το ταξίδι της μέχρι τώρα στο MCU μοιάζει πιο δυνατή από ποτέ, όπως περιγράφεται και στο βιβλίο πρόκειται για την πιο δυνατή μάγισσα ακόμη πιο δυνατή και από τον Sorcerer Supreme. Η τελευταία σκηνή μετά τα Credits επιβεβαιώνει αυτό καθώς βλέπουμε την Wanda να χρησιμοποιεί το βιβλίο και να είναι πιο δυνατή από ποτέ, βλέπουμε την πραγματική Scarlet Witch ένας τίτλος που της αποδόθηκε σε αυτή την σειρά.




Αυτή η εξέλιξη στον χαρακτήρα της Wanda έχει σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον της στο MCU, τοποθετώντας την Wanda ως τον πιο δυνατό σύμμαχο για τους ήρωες αλλά και ως μια πυρηνική βόμβα που περιμένει να εκραγεί αφού η δύναμή της είναι ανεξέλεγκτη. Σαφώς εμπνευσμένη από τα κόμικς, η ιστορία της Scarlet Witch εξελίσσεται μέσα από την σειρά WandaVision απροσδόκητα και ευχάριστά στις οθόνες μας.


Η σκοτεινή πλευρά της Wanda θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, ο τρόπος που η σειρά τελειώνει με τους αποχαιρετισμούς στην οικογένεια της , χάνουν την σημασία τους μετά την post credits σκηνή αφού όλα δείχνουν πως το συναισθηματικό αντίο ήταν στιγμιαίο και θα τους δει στο μέλλον ξανά. Η κεντρική ιστορία όμως του WandaVision που ήθελε τη Wanda να αντιμετωπίζει το πένθος της τα κατάφερε με το παραπάνω και η εξέλιξη του χαρακτήρα της από το τέλος του Endgame μέχρι το τέλος της σειράς είναι πολύ μεγάλη. Μία ανθρώπινη σειρά που την έκανε πιο δυνατή και ανακάλυψε περισσότερες πτυχές του εαυτού της καθώς και το πόσο δυνατή είναι.




Μία από τις καλύτερες στιγμές του επεισοδίου είναι η συζήτηση και η μάχη των δύο Visions. Η φιλοσοφική τους αντίληψη περί ύπαρξης, είναι ένα από τα highlight του επεισοδίου καθώς και το make up που είχε ο Paul Bettany και για τους δύο χαρακτήρες ήταν άψογο. Όπως και η ιδέα ότι και η Wanda αλλά και ο Vision πολεμούσαν μία κακή Version του εαυτού τους. Οι σκηνές δράσης και οι μάχες του επεισοδίου είναι φανταστικές .


Μας απαντήθηκε επίσης η ερώτηση του τι είναι αυτός ο Vision που υπάρχει μέσα στο Hex και δημιουργήθηκε από την Wanda. Η Wanda του εξηγεί ότι είναι ένα κομμάτι της reality stone που υπάρχει μέσα της, η λύπη της, η ελπίδα και η αγάπη, κάτι που αντικατοπτρίζει άμεσα τον χαρακτήρα της σειράς και γιατί η Wanda έφτιαξε αυτή την πραγματικότητα. Γενικότερα η σειρά είναι το ταξίδι ενός ατόμου που αρνείτο να ξεπεράσει το πένθος για ένα δικό του άτομο, στην περίπτωση της Wanda η μαγεία της την βοηθά να φτιάξει αυτό τον ψεύτικο κόσμο, από τα δυνατά της συναισθήματα παρά να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.


Στο τελευταίο επεισόδιο δεν έχουν πολύ χρόνο στην οθόνη ούτε η Monica Rambeau ,o Wu αλλά ούτε και η Darcy . Η Agatha είναι αυτή που παίρνει τον περισσότερο χρόνο ως η ανταγωνίστρια στο τελευταίο επεισόδιο με μία πολύ καλή ερμηνεία από την Kathryn Hahn που ως ο κακός της σειράς είχε ένα σκοπό που έβγαζε νόημα και αυτό ήταν να κλέψει την μαγεία της Wanda.


Οι ενέργειες της Agatha είναι αυτές που βγάζουν την αληθινή Scarlet Witch από την Wanda, η οποία αποκαλύπτεται με ένα ολοκαίνουργιο κοστούμι, πλήρως ανανεωμένο και με το στέμμα της Scarlet Witch από τα κόμικς.


Το τελευταίο επεισόδιο προσέφερε πολλές συγκινήσεις με πολλές ωραίες σκηνές όπως την σκηνή που όλη η οικογένεια ενώνεται και είναι έτοιμη για μάχη. Το φινάλε παίρνει τους χαρακτήρες αλλά και ολόκληρο το MCU ένα βήμα παραπέρα . Ίσως να μπορούσαν να δώσουν κάποιο ιδιαίτερο αντίκτυπο στις ενέργειες της Wanda αφού όσοι χάνει θα επιστρέψουν. Η σειρά WandaVision τελειώνει με ένα ασυνήθιστο φινάλε σε μία ασυνήθιστη σειρά όπου πρωταγωνιστεί ένα ασυνήθιστο ζευγάρι. Μία σειρά με ωραίες ερμηνείες από τους Elizabeth Olsen και Paul Bettany , που μας σύστησε ολοκαίνουργιους ήρωες όπως η Photon και που μας έδωσε μία γερή δόση MCU που χρειαζόμασταν μετά από καιρό.



Βαθμολογία Επεισοδίου 82%

49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page