top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Black Widow (Greek Movie Review)

Μπορείτε να δείτε το Review και σε βίντεο εδώ:


Το Review περιέχει Spoilers, αν δεν έχετε δει την ταινία μην προχωρήσετε!


Η Marvel επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες με μία ταινία που ενώνει μοναδικά και ευφυέστατα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κινηματογραφικού σύμπαντος δηλαδή του MCU.


Επιπλέον πρωταγωνιστεί η αγαπημένη μας Scarlett Johansson στον ρόλο της Black Widow και μας αποχαιρετά έτσι όπως της αρμόζει μετά από 11 χρόνια στον ρόλο. Πρωτοεμφανίστηκε ως Black Widow στο Iron Man 2 το 2010, από τότε υποδύθηκε την «Μαύρη Χήρα» σε 8 ταινίες.


Πέρασαν δύο χρόνια από την τελευταία φορά που απολαύσαμε ταινία από το διευρυμένο, επιτυχημένο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Η τελευταία ταινία που είδαμε στο κινηματογράφο ήταν το Spiderman: Far From Home, από τότε την δόση μας από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel την παίρναμε από τις σειρές του Disney+ που ήταν το WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier και Loki.


Η είσοδός στην κινηματογραφική αίθουσα προξένησε μία γλυκιά νοσταλγία, ο ήχος και η εικόνα από το λογότυπο της Marvel έφεραν ξανά το συναίσθημα της ανυπομονησίας και η δράση ήταν έτοιμη να αποκαλυφθεί μπροστά μας.


Δεν είχα ούτε υψηλές ούτε χαμηλές προσδοκίες για την τελευταία ταινία της ηθοποιού Scarlett Johansson, διότι η αναμονή ήταν τόσο μεγάλη και η ταινία πέρασε από τόσες πολλές αναβολές λόγω κορονοϊού που ήθελα απλά να παρακολουθήσω διακαώς κάθε λεπτό της ταινίας διασκεδάζοντας το, χωρίς να με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες της πλοκής.


Η ταινία ήταν απόλυτα απολαυστική, με αμέτρητες σκηνές δράσης και εξαιρετικές μαχητικές, σκηνοθετικές χορογραφίες, που θα ικανοποιήσουν τους απανταχού λάτρεις της Μαύρης Χήρας!


To "Black Widow" μας εισάγει στην άλλη "οικογένειά της” Μάυρης Χήρας, την Yelena που υποδύεται η Florence Pugh,τον Alexei ή Red Guardian που υποδύεται ο David Harbour και την Melina που υποδύεται η Rachel Weisz. Σε αυτή την αναπάντεχη αποστολή τους θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν το Red Room, όπου εκπαιδεύονται οι Black Widows και κυριαρχεί ο Dreykov.



Από το πρώτο λεπτό καταλαβαίνει κανείς πως η ταινία ξεφεύγει από το γνωστό, ανάλαφρο ύφος των περισσότερων ταινιών της Marvel, καθώς κινείται στα κατασκοπευτικά, περισσότερο σκοτεινά, μονοπάτια της λατρεμένης ταινίας «Captain America: The Winter Soldier»! Μου θύμισε ακόμα και ταινία James Bond το ύφος της ταινίας καθώς είχε ακόμα και την εισαγωγή με μοντάζ και τραγούδι που συνηθίζουν να έχουν οι Bond ταινίες.


Η ηθοποιός Scarlett Johansson μάς χαρίζει μία ακόμα εξαιρετική ερμηνεία υπενθυμίζοντάς μας πως, αν και η ταινία της «Captain Marvel» δεν μας ικανοποίησε πλήρως, το μέλλον της Marvel μπορεί και οφείλει να περιέχει ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν δυναμικές γυναίκες με τις οποίες μπορεί ο κόσμος να ενωθεί και να συνδεθεί!


Η Black Widow είναι μία γυναίκα δυναμική, με ανθρώπινες ευαισθησίες, αλλά πάνω απ' όλα είναι μια μαχητής. Η Scarlett Johansson δίνει ρέστα και ενσαρκώνει μία Black Widow που κατακτά τη θέση που της αξίζει, αποδεικνύοντας τους λόγους για τους οποίους κατάφερε να κερδίσει μία ισότιμη θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους Εκδικητές!



Δεδομένου ότι η ταινία αφηγείται μία ιστορία αποκλειστικά για την ηρωίδα της Natasha Romanoff και τον κόσμο όπου έζησε και εκπαιδεύτηκε, περιέχει αναμφίβολα τις καλύτερες σκηνές μάχης με πρωταγωνίστρια την Black Widow!


Η ιστορία καταφέρνει να εμβαθύνει άψογα στο αινιγματικό παρελθόν της, φωτίζοντας όλα τα σκοτάδια της, καθώς αποκαλύπτεται μπροστά μας απόλυτα η ανθρώπινη πλευρά της. Η Scarlett Johansson μάς θυμίζει τους λόγους για τους οποίους θα είναι μοναδικά, για πάντα, χαραγμένη στην ψυχή μας, και δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε μία γλυκιά πικρία γνωρίζοντας πως αυτή η περιπέτεια είναι, δυστυχώς, η τελευταία της.


Στην αντίπερα όχθη, η νεαρή ηθοποιός Florence Pugh που υποδύεται την Yelena Belova, είναι η αναπάντεχη, ευχάριστη έκπληξη της ταινίας! Υπάρχουν και οι στιγμές που κλέβει την παράσταση. Είναι μαχητική, γοητευτική και μέσα από την ακαταμάχητη αθωότητα του χαρακτήρα της και ευφάνταστα διασκεδαστική.

Η χημεία της με την Scarlett Johansson είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία ολόκληρης της ταινίας! Συμπαθής από το πρώτο λεπτό της εμφάνισής της, παρότι το κινηματογραφικό κοινό δεν την γνώριζε από προηγούμενες αναφορές, κατάφερε ο καθένας να ενωθεί μαζί της, βλέποντας στο πρόσωπό της την επόμενη, μεγάλη διάδοχο στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, αφού της παραδίδεται έμμεσα μέσα από την ταινία η σκυτάλη για να γίνει η επόμενη Black Widow του MCU.


Ενδεχομένως ορισμένοι να μην αρέσκονται στην ιδέα, πως η Scarlett Johansson δε θα επιστρέψει στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Όμως σας διαβεβαιώνω πως η Florence Pugh αναμένεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας για περισσότερη Μαύρη Χήρα στο προσεχές, και ελπίζω μακρινό μέλλον, αφού κατέχει όλα τα προσόντα για να γίνει η νέα κατάσκοπος των Avengers ή έτσι όπως εκτυλίσσεται το MCU σε κάποια άλλη ομάδα υπέρηρώων της Marvel. Όπου και να την πάει η πορεία της στο MCU αν συνεχίσει έτσι το μέλλον προμηνύεται πλήρες επιτυχής.


Ο ηθοποιός David Harbour του Stranger Things έχει τον ρόλο του Alexei, του περίφημου Red Guardian, και είναι κυρίως η ανάλαφρη χροιά της ιστορίας αφού τις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ως το comic-relief σε σοβαρά γεγονότα.


Είναι ένας απόλυτα διασκεδαστικός χαρακτήρας καθώς χαρίζει γέλια με την χαλαρή του ερμηνεία και τους θρυλικούς του διαλόγους. Όντας μία τραγική φιγούρα, ο ρόλος του στην ταινία φαίνεται πως προσπαθεί να ξεκουράσει τις δύο βασικές πρωταγωνίστριες από το βαρύ φορτίο του παρελθόντος τους που κουβαλούν στις πλάτες τους καθόλη τη διάρκεια της ιστορίας.


Στα αρνητικά της ταινίας τοποθετείται η κατά τ' άλλα ταλαντούχα, ηθοποιός Rachel Weish στον ρόλο της Melina, η οποία φαίνεται πως δεν είχε τον χρόνο που θα μπορούσε να έχει ώστε να αναπτυχθεί κατάλληλα μέσα από την πλοκή. Όντας λάτρης, και γνώστης του ταλέντου της από προηγούμενες ταινίες, θεωρώ πως θα μπορούσαν να είχαν εκμεταλλευτεί περισσότερο τον χαρακτήρα της αν και είχε και αυτή τις στιγμές της!


Από τα πλην της ταινίας όμως δε θα μπορούσε να παραλειφθεί η φιγούρα του θρυλικού Taskmaster, ο οποίος φαίνεται πως υπάρχει απλώς για να γεννά την ένταση στις ριψοκίνδυνες σκηνές της ταινίας, χωρίς να έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο, ή να καταφέρνει να συγκινήσει, ούτε με την παρουσία του ούτε με το backstory του. Υπήρχε το Reveal για το ποιος είναι στο τέλος, κάπως προβλεπόμενο από μέρους μου αλλά το κύριο αρνητικό του χαρακτήρα του είναι ότι ποτέ στην ταινία δεν τον θεώρησα ως μία πολύ σοβαρή απειλή.


Ενώ μεγαλύτερη απειλή ένιωθα όταν ο Dreykov βρισκόταν σε σκηνές της ταινίας, που αυτός ήταν αδιαμφισβήτητα και ο επίσημος villain της ταινίας. Ακόμα και στην σκηνή όπου οι άλλες Black Widow επιτέθηκαν στη Natasha ένιωθαν πιο απειλητικές από ότι ο Taskmaster σε όλη τη ταινία.


Συνοψίζοντας, η solo ταινίας της Black Widow ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν για να νιώσουμε πάλι αυτή τη ζωτική σύνδεση με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, που τόσο είχαμε ανάγκη. Η Scarlett Johansson και η Florence Pugh είναι, με απόλυτη ικανοποίηση, οι δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες, οι οποίες κουβαλούν επάξια μαζί τους το παρελθόν και το μέλλον του κόσμου των αγαπημένων μας ηρώων!


Μία ταινία που περιέχει έντονα στοιχεία κατασκοπευτικού θρίλερ αλά Τζέιμς Μποντ, η «Black Widow» είναι μια ταινία που αποχαιρετά την μοναδική Natasha Romanoff δίνοντας την σκυτάλη στην αναπάντεχα εκπληκτική Yelena Belova!


Υ.Γ.: Η ταινία περιέχει μία post credits σκηνή η οποία αποτελεί την πρώτη επίσημη σύνδεση των τηλεοπτικών σειρών της πλατφόρμας Disney+ με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel και το μέλλον της ποικιλόμορφης, τέταρτης φάσης! Βλέπουμε ξανά την Valentina Allegra de Fontaine την οποία είδαμε στο The Falcon and the Winter Soldier να συζητά με τον John Walker, από ότι φαίνεται επιστρατεύει διάφορους ανθρώπους για συγκεκριμένες αποστολές, σαν ένας αλλιώτικος Nick Fury. Η σκηνή σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής και μας προετοιμάζει για την σειρά Hawkeye και ένα ενδεχόμενο Team-up των Thunderbolts.


Βαθμολογία 85%

8 views0 comments
bottom of page