top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Venom (Greek Review)

Η ταινία Venom με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες προς το τέλος του 2018 και αποτελεί την πρώτη ταινία στην προσπάθεια της Sony να φτιάξει το δικό της Cinematic Universe μέσα από τους ήρωες της Marvel,από τους οποίους κατέχει τα δικαιώματα. Έτσι βλέπουμε το origin story του αντι-ήρωα της Marvel σε αυτό το κινηματογραφικό σύμπαν που προσπαθεί να χτιστεί γύρω από χαρακτήρες του Spiderman.



Στην ταινία γνωρίζουμε τον Eddie Brock ,τον οποίο υποδύεται ο Tom Hardy. O Eddie είναι διάσημος δημοσιογράφος όμως χάνει την δουλειά του μετά από ένα σκάνδαλο που προσπαθεί να ανακαλύψει για το ίδρυμα Life Foundation .Δεν τα βάζει κάτω και επιχειρεί να δώσει ξανά πνοή στην καριέρα του, διερευνώντας το ίδρυμα . Εκεί όμως έρχεται σε επαφή με μια εξωγήινη μορφή ζωής που δένεται μαζί του, του δίνει υπερδυνάμεις, με την προϋπόθεση όμως να μοιράζονται το ίδιο σώμα.


Ο Tom Hardy δίνει μία καλή ερμηνεία , παρόλα αυτά η ταινία ξεκινά να παίρνει μπρος και να σου τραβά το ενδιαφέρον μετά την εμφάνιση του Venom. Το πρώτο μέρος της ταινίας χρησιμοποιείται ως εισαγωγή των symbiotes , γνωρίζουμε τον Eddie ,την ζωή του αλλά και το τι γίνεται πραγματικά στο ίδρυμα Life.


Αυτή η εισαγωγή κουράζει σε ένα βαθμό μέχρι που έρχεται στο προσκήνιο ο Venom. Σε εκείνο το σημείο η ταινία αλλάζει ρυθμό και γίνεται ξαφνικά πιο ενδιαφέρον. Είναι μία ενδιαφέρον όψη στον χαρακτήρα του Venom όμως κάποιες τρύπες του σεναρίου ,και η έλλειψη ανάπτυξης χαρακτήρων , κάνει την ταινία να δείχνει μονόπλευρη . Δείχνει ως μία ταινία μόνη της και όχι ως μία ταινία που θα ξεκινήσει ένα κινηματογραφικό σύμπαν. Ευτυχώς όμως η ταινία έχει διάρκεια περίπου 1.5 ώρας έτσι ευχαριστιέσαι την ταινία παρά το φτωχό σενάριο.


Στην ταινία βλέπουμε επίσης ένα διχασμό ωμής βίας, με κάτι πιο τρομακτικό που δείχνει ότι ο σκηνοθέτης πήγαινε για μία ταινία πάνω από 18 όμως όταν ανακοινώθηκε ότι το όριο ηλικίας θα είναι 13 άλλαξαν πολλές σκηνές.


Υπάρχει επίσης ο Riz Ahmed στον χαρακτήρα του Carlton Drake ο οποίος αποτελεί τον εχθρό της ταινίας, όμως στα μάτια του θεατή παρουσιάζεται κενός και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως ο ηθοποιός προσπαθεί να δώσει το καλύτερο του εαυτό με αυτό που του δόθηκε. Όπως και η Michelle Williams της οποίας η ύπαρξη ως το η πρώην κοπέλα του Eddie δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον ,και αυτή παρουσιάζεται μονόπλευρη αλλά η παρουσία της βοήθησε κάπως τον χαρακτήρα του Eddie.


Αναμφίβολα το highlight της ταινίας για εμένα είναι οι συνομιλίες μεταξύ Venom και Eddie. Ο Tom Hardy δείχνει να το απολαμβάνει και οι καλύτερες σκηνές είναι όταν βλέπουμε πως αντιδρούν μαζί σε ένα σώμα Venom και Eddie.


Συνοψίζοντας, η ταινία Venom δεν έχει το καλύτερο σενάριο όμως διαθέτει ωραίες σκηνές δράσης και εφέ. Διαθέτει ένα καστ που προσπαθεί με ότι έχει στα χέρια του και το origin story ενός υποσχόμενου χαρακτήρα τον οποίο θα δούμε και στο μέλλον. Ωραία ταινία για προβολή και σχολιασμό με παρέα αφού είναι πλέον διαθέσιμη και στο Netflix.


Βαθμολογία 75%


Visit ShortGreekReviews on Youtube

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page