top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Tiger King (Greek Review) Netflix Documentary

To Tiger King είναι μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στο Netflix όταν ξεκίνησε η καραντίνα, που ίσως να ήταν κάτι που βοήθησε στην μεγάλη της επιτυχία αφού όλοι ήταν κλεισμένοι στο σπίτι. Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από 7+1 επεισόδια αφού μετά την επιτυχία του το Netflix γύρισε ακόμη ένα επεισόδιο με συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές μέσω Video Call.



Όπως αποκαλύπτει και ο υπότιτλος της σειράς, το ντοκιμαντέρ είναι γεμάτο από φόνους , χάος και τρέλα . Το Tiger King αφηγείται μία αληθινή ιστορία τόσο τρελή που ότι και να πούμε σε ένα review δεν την καλύπτει αν δεν δείτε τα γεγονότα μόνοι σας στην οθόνη. Η σειρά έκανε τόσο πανικό που βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Top 10 του Netflix, γέμισε με memes το διαδίκτυο και έφερε ένα ύποπτο φόνο ξανά στο προσκήνιο.


Το ντοκιμαντέρ Tiger King μας παρουσιάζει την ιστορία του εκκεντρικού Joe Exotic, ο οποίος είχε ένα ζωολογικό κήπο με τίγρεις. Βλέπουμε κάποιες αποφάσεις της ζωής του, τις κόντρες που είχε με τα φιλοζωικά ιδρύματα καθώς και πόσο του άρεσε να προκαλεί.


Από την άλλη πλευρά βλέπουμε την επίσης εκκεντρική Carole Baskin , την μεγαλύτερη εχθρό του Joe που υποστηρίζει ότι το δικό της πάρκο προστατεύει τις μεγάλες γάτες. Μέσα από το ντοκιμαντέρ βλέπουμε την κόντρα των δύο, τις κατηγορίες που έριχναν ο ένας στον άλλον , μέχρι που φτάνουμε στο σημείο όπου ήθελαν να αλληλοσκοτωθούν με πληρωμένους δολοφόνους.


Η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου καθώς , οι περισσότεροι χαρακτήρες που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ δείχνουν παρανοϊκοί . Δεν ξέρω αν είναι κάτι που πέτυχε ο σκηνοθέτης αλλά, οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ μας δίνουν την εντύπωση ότι είναι ασταθή ψυχολογικά άτομα.


Βλέπουμε πολιτικά σκάνδαλα, άλυτες δολοφονίες ,εκμετάλλευση ζώων, αυτοκτονίες από ατύχημα ,όλα αυτά τα γεγονότα εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο στην οθόνη που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για αληθινά γεγονότα. Οι άνθρωποι που είναι στο ντοκιμαντέρ είναι πραγματικοί και αυτό το κουβάρι σκανδάλων που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του θεατή πολλές φορές σε κάνει να σκεφτείς σε τι κόσμο ζούμε.


Μέσα από το ντοκιμαντέρ βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι άρρωστοι και εθισμένοι από τις μεγάλες γάτες. Τα γεγονότα της σειράς ,εκτυλίσσονται ωραία στην οθόνη μέσα από συνεντεύξεις, πλάνα από κάμερες και άλλο υλικό. Ο κάθε χαρακτήρας έχει την δική του ιστορία κάτι που σε βάζει σε σκέψεις να διαλέξεις πλευρά. Εγώ προσωπικά συνειδητοποίησα ότι είναι όλοι είναι τρελοί και σταμάτησα να προσπαθώ.


Συνοψίζοντας, το ντοκιμαντέρ Tiger King : Murder, Mayhem and madness θίγει σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας . Μας παρουσιάζει μία πλευρά της αμερικάνικης κουλτούρας που εμάς μας μοιάζει τόσο ξένη και παρανοϊκή . Το ντοκιμαντέρ αξίζει την προβολή καθώς διαθέτει εξαιρετικό storytelling μας μεταφέρει σε ένα κόσμο τόσο μακρινό αλλά συνάμα αληθινό.


Βαθμολογία 85%

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page