top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

The Witcher Greek Review

THE WITCHER GREEK REVIEW

Το Witcher είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως το επόμενο Game of Thrones , ας πούμε αρχικά ότι είναι δύσκολο μέσα από μία σεζόν να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας, αλλά σίγουρα αν συγκρίνουμε πρώτες σεζόν το Game Of Thrones είναι πολύ ανώτερο του The Witcher.



Η 1η σεζόν αποτελείται από 8 επεισόδια μας βάζει στο κλίμα και γνωρίζουμε τους χαρακτήρες έτσι ώστε να εξελιχθεί ομαλά η ιστορία. Το Witcher δεν προσπαθεί να γίνει ο διάδοχος του Game of Thrones κάτι που είναι καλό για την σειρά αλλά και για τους θεατές . Χτίζει ένα κόσμο μόνο του και μία δική του ταυτότητα που κάνει ευχάριστη την θέαση και στα 8 επεισόδια.


Η σειρά βασίζεται σε βιβλία και βιντεοπαιχνίδια όμως και να μην έχεις δει προηγουμένως κάτι από τα δύο γνωρίζεις τους χαρακτήρες μέσα από την σειρά και προσφέρονται οι απαραίτητες πληροφορίες για να γνωρίσεις τους χαρακτήρες.


Το Witcher αφηγείται τιςπεριπέτειες/δουλειές του Geralt σαν κυνηγού τεράτων, καθώς και την ιστορία της Yennefer και της Ciri. Ο κόσμος του Witcher είναι κυνικός, βίαιος και σε έναν ατελείωτο πόλεμο. Εκεί όπου τα τέρατα είναι συχνά πιο συμπαθητικά από τους ανθρώπους!

Όσο αφορά το casting ο Henry Cavill είναι ένας εξαιρετικός Geralt αφού ακόμα και η φωνή που χρησιμοποιεί σε κάνει να παραδεχτείς το ταλέντο του. Η ηθοποιός Anya Chalotra είναι επίσης μία ευχάριστη έκπληξη στον ρόλο της Yennefer που αποτελεί ίσως την πιο ενδιαφέρον χαρακτήρα της σεζόν. Ο Joey Batey και το υπόλοιπο cast είναι επίσης καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες και έτσι συμπληρώνουν τον φανταστικό κόσμο του Witcher.


Ένα καλό μείγμα δράσης με την εξαιρετική μουσική μας χαρίζουν απίστευτες σκηνές μάχης με εκπληκτικές χορογραφίες. Άλλωστε όπως είχαν δηλώσει οι παραγωγοί είχαν κατενθουσιαστεί με τον Cavill να μάχεται με σπαθί. Η μουσική όμως χρησιμοποιείται και σε άλλες σκηνές και επενδύει εξαιρετικά όλη την σειρά.

Το μόνο αρνητικό της σεζόν ίσως να είναι στο κομμάτι του story-telling. Πολλές φορές η ιστορία δείχνει μπερδεμένη , αν και γνωρίζουμε τους χαρακτήρες λείπουν τα στοιχεία στο τι θα ακολουθήσει . Επίσης υπάρχει ένας αργός ρυθμός στην πλοκή κάτι που συνεισφέρει αρνητικά στην προσοχή του θεατή.


Συνοψίζοντας το Witcher είναι μία σειρά που οπωσδήποτε αξίζει να δείτε και έκανε μία καλή αρχή με την πρώτη σεζόν. Η δράση και οι χαρακτήρες θα σε κερδίσουν αλλά ίσως η πλοκή να σε βάλει σε σκέψεις. Οπότε περιμένουμε υπομονετικά την 2η σεζόν καθώς δείχνει να βρίσκεται ακόμα μακριά.


Βαθμολογία 79%

49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page