top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

The Umbrella Academy (Greek Review) Netflix TV Show

Με αφορμή την κυκλοφορία της δεύτερής σεζόν της σειράς The Umbrella Academy,αποφάσισα να πω την γνώμη μου για την πρώτη σεζόν της σειράς. Η υπέρ-ηρωική σειρά του Netflix κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019 με 10 επεισόδια, και αναμένουμε την 2η σεζόν στις οθόνες μας στις 31 Ιουλίου 2020.



Η σειρά είναι βασισμένη σε κόμικς της Dark Horse, και θυμίζει κάπως τους X-Men της Marvel αφού πρόκειται για κάποια παιδιά με ειδικές δυνατότητες που αρχίζουν να φοιτούν σε ένα ειδικό σχολείο.

Συγκεκριμένα το "Umbrella Academy" ξεκινά όταν 43 υπεράνθρωπα βρέφη ξαφνικά γεννιούνται από μητέρες που δεν είχαν ξαναμείνει έγκυες. Ένας πλούσιος εφευρέτης και φιλάνθρωπος, ονόματι Sir Reginald Hargreeves, υιοθετεί εφτά από αυτά τα παιδιά και τα μεγαλώνει ως υπερήρωες στην επώνυμη Umbrella Academy. Δυστυχώς όμως, καθώς ο Hargreeves είναι ένας ανελέητος αφέντης που ενδιαφέρεται μόνο για τα αποτελέσματα, αυτά τα εφτά παιδιά μετατρέπονται σε δυσλειτουργικούς, ψυχολογικά διαταραγμένους ήρωες.


Στην σειρά βλέπουμε και ακολουθούμε τα ενήλικα αυτά πλέον παιδιά καθώς προσπαθούν να βρουν σημείο επαφής και να δουλέψουν όλοι μαζί ως ομάδα. Οι εφτά πρωταγωνιστές έχουν κυρίως τα ονόματα των αριθμών που τους είχαν δοθεί από παιδιά.


Το cast της σειράς περιλαμβάνει τους Ellen Page, Tom Hopper, Robert Sheehan, Emmy Raver-Lampman, David Castañeda , Colm Feore και τον μικρότερο Aidan Gallagher ο οποίος κατά την γνώμη μου κλέβει την παράσταση.


Η σειρά διαθέτει ένα ευχάριστο τόνο αφού την συνηθίσεις , αρκεί να κάνεις υπομονή στα πρώτα επεισόδια. Οι χαρακτήρες αν και δεν δείχνουν ιδιαίτερο character development μέσα από τα 10 επεισόδια σου τραβούν το ενδιαφέρον. Οι ερμηνείες του cast είναι καλές, όμως όπως είπα νωρίτερα Number 5 κλέβει την παράσταση.


Τα πρώτα επεισόδια δίνουν τον απαραίτητο χρόνο σε κάθε χαρακτήρα έτσι ώστε να τον γνωρίσουμε, έτσι έχουμε μία σφαιρική γνώμη για κάθε μέλος αυτής της ιδιόρρυθμης οικογένειας. Υπάρχει ωραίο χιούμορ, δράμα αλλά και σχετικά ωραία εφέ. Από τους 7 κύριους πρωταγωνιστές όμως κάποιοι εμφανίζονται στην οθόνη πιο συμπαθητικοί και ενδιαφέρον από κάποιους άλλους.


Τα flashbacks της σειράς βοηθούν την ιστορία να εξελιχθεί πιο ομαλά, έτσι μαθαίνουμε περισσότερα για το backstory των πρωταγωνιστών. Επίσης υπάρχουν ωραίοι διάλογοι και ωραία σκηνικά . Μετά τα πρώτα επεισόδια η σειρά κυλάει καλύτερα και χτίζει για το φινάλε. Το συμπληρωματικό καστ όπως οι δύο δολοφόνοι που κυνηγούν τον Number 5 ,είναι μία καλή προσθήκη και συνεισφέρουν σε αυτό το κτίσιμο του κόσμου και του περιβάλλοντος της σειράς.


Υπάρχει ένα ωραίο δέσιμο της μουσικής επένδυσης με τα γεγονότα της οθόνης. Ένα καλό σενάριο που φαίνεται πρωτότυπο και καλή σκηνοθεσία.


Συνοψίζοντας , το The Umbrella Academy είναι μία σειρά που χρειάζεται χρόνο έτσι ώστε να μπει στο ψητό και να βάλει και τον θεατή στο κλίμα . Ωστόσο είναι μία ωραία προσπάθεια που βλέπεται πολύ ευχάριστα από τους θαυμαστές των υπερηρώων. Οπότε περιμένουμε υπομονετικά της δεύτερη σεζόν που καταφθάνει σε ένα μήνα για να δούμε τις νέες περιπέτειες της παράξενης οικογένειας των Hargreeves.


Βαθμολογία 81%

27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page