top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

The Mandalorian Greek Review

Η σειρά Star Wars The Mandalorian μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα διαστημικό Western. Ήταν από τις σειρές που εγκαινίασαν το Disney+ τον περασμένο Δεκέμβριο και μας χάρισε τον Baby Yoda που πρωταγωνιστεί συχνά σε memes και πολλά προϊόντα που δημιουργήθηκαν για χάρη του.



Μετά την πιο πρόσφατη τριλογία ταινιών Star Wars η οποία μας απογοήτευσε σε ένα βαθμό ,η Disney μας προσφέρει αυτή την σειρά που την οποία εγώ προσωπικά απόλαυσα. Η spin-off σειρά του Star Wars ακολουθεί έναν Mandalorian , κυνηγό επικηρυγμένων ο οποίος στην προσπάθεια του να σκοτώσει έναν επικηρυγμένο , τον Baby Yoda (το οποίο ας πούμε ότι δεν είναι το πραγματικό του όνομα αλλά τον αποκαλούμε έτσι για ευνόητους λόγους ) αποφασίζει να μην τον σκοτώσει και να τον προστατέψει.


Έτσι το “The Mandalorian” μέσα από 8 επεισόδια περίπου 30 λεπτών μας εξιστορεί την εξέλιξη αυτής της σχέσης με κάποια αυτοτελή επεισόδια που αναπτύσσουν τους χαρακτήρες.


Ο πραγματικά εκπληκτικός Pedro Pascal που υποδύεται τον Mandalorian δείχνει το μεγάλο ταλέντο του αφού μέσα από ένα κράνος μας δείχνει την εκφραστικότητα του μέσα από όλη την σειρά . Σηκώνει τεράστιο βάρος στις πλάτες του, μιας και αν δεν τα κατάφερνε η σειρά δεν θα συναντούσε την σημερινή της επιτυχία ούτε θα περιμέναμε με τόση ανυπομονησία την δεύτερη σεζόν.


Το υπόλοιπο cast επίσης στέκεται εξαιρετικά δίπλα του και μας ταξιδεύουν μαζί στον διαστημικό κόσμο του Star Wars. Χάρη στην έξυπνη απόφαση του παραγωγού Jon Favreau να χρησιμοποιήσει όσο λιγότερο CGI γίνεται στις σκηνές , τα τοπία μοιάζουν πιο αληθινά και ρεαλιστικά κάτι που συνεισφέρει στην αισθητική της σειράς.

Βλέποντας την σειρά ,έχουμε την αίσθηση ότι φτιάχτηκε για τους Star Wars fans για να γίνει binge watch σε μια-δυο μέρες .


Ουσιαστικά ο αριθμός των 8 επεισοδίων λειτουργεί αρνητικά για την σειρά, υπάρχουν κάποια αυτοτελή επεισόδια και κάποια που συνεισφέρουν περισσότερο στην πλοκή. Τα standalone επεισόδια δείχνουν να κρατούν καλύτερα στο χρονικό πλαίσιο των 30 λεπτών.


Γενικά η σειρά αποτελεί κάτι πρωτότυπο που δεν είχαμε ξαναδεί. Το μείγμα western με sci-fi είναι κάτι που προσωπικά μου άρεσε και με έκανε να θέλω περισσότερα επεισόδια. Επίσης το ότι δεν χρειάζεται να έχεις παρακολουθήσει το Original Star Wars για να καταλάβεις το Mandalorian είναι κάτι θετικό. Πέρα από κάποιες αναφορές και ονόματα δεν υπάρχει κάτι που να καθορίζει απαραίτητη την θέαση των ταινιών.


Κανένας δεν ήξερε τι να περιμένει από το Mandalorian κάτι που έκανε την θέαση του ακόμη πιο απολαυστική, Το κλίμα μυστηρίου και τα πολλά ερωτήματα όπως το από που προέρχεται ο Baby Yoda σου κρατούν την προσοχή. Επιπλέον η διεύρυνση του σύμπαντος του Star Wars είναι κάτι που γίνεται ωραία και ομαλά στην σειρά.


Οπότε , μέσα από μία περιορισμένη όσο αφορά τηλεοπτικό χρόνο πρώτη σεζόν το The Mandalorian μας βάζει στον κόσμο του Star Wars και μας γνωρίζει δύο πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Βλέπεται πολύ ευχάριστα ειδικά αν είσαι Star Wars fan, και δύο από τους κύριους λόγους να το δείτε είναι για το ταλέντο του Pedro Pascal αλλά και για το φαινόμενο πλέον Baby Yoda.


Βαθμολογία 85%

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page