top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

The Last of Us Part 2 (Greek Review) Playstation 4

To The Last Of Us αποτελεί ένα από τα παιχνίδια που λάτρεψα στο Playstation 3 ,κάτι που με ώθησε να πάρω και την Remastered έκδοσή του όταν απέκτησα το Playstation 4. Το αριστουργηματικό storytelling της Naughty Dog , έκανε το παιχνίδι ένα από τους σημαντικότερους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει σε κονσόλα και μας έκανε να περιμένουμε με ανυπομονησία την συνέχεια του παιχνιδιού που έφτασε αυτό το καλοκαίρι με τον τίτλο The Last Of Us Part II.



Με την συνέχεια του παιχνιδιού η Naughty Dog καταφέρνει να φτάσει το επίπεδο που θέλαμε και να εκπληρώσει τις προσδοκίες κάθε gamer που περίμενε το The Last Of Us Part II. Θέλω να κρατήσω τα περισσότερα σημαντικά σημεία του story κρυφά. Έτσι ώστε να απολαύσετε και εσείς οι ίδιοι το παιχνίδι όπως το απόλαυσα εγώ


Από χρονολογικής πλευράς, βρισκόμαστε πλέον περίπου τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου κεφαλαίου της σειράς. Η Ellie ανήκει σε μια ευρύτερη κοινότητα επιζώντων, η οποία εδρεύει στο Jackson του Wyoming. Μετά από μια σειρά γεγονότων, η ηρωίδα σας καλείται να αφήσει την ασφάλεια του καταυλισμού της και να ταξιδέψει στο Seattle.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία για εμένα είναι ότι υπάρχει ένα ωραίο σενάριο και επίσης το gameplay δεν έχει πολλές διαφορές από το πρώτο The Last of Us. Όπως είχα προαναφέρει το παιχνίδι εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες που είχαν οι θαυμαστές γι’ αυτό και είναι ένα άξιο σίκουελ του προκατόχου του.


Υπάρχουν πολλοί ενδιαφέρον νέοι χαρακτήρες , και πολλά payoffs από το προηγούμενο παιχνίδι που κλείνουν τα κενά που άφησε εδώ και επτά χρόνια. Η ιστορία του The Last of Us Part II είναι τόσο αριστοτεχνικά γραμμένη που φτάνει στα επίπεδα του προκατόχου του. Μπαίνεις στα παπούτσια των χαρακτήρων και προσπαθείς να σκεφτείς τι θα έκανες στην θέση τους. Οι νέοι χαρακτήρες είναι αρκετά καλογραμμένοι και μπαίνουν αμέσως στο σύνολο του παιχνιδιού, καθώς έχουν όλοι αυτό το ανθρώπινο στοιχείο που μας σερβίρει το The Last of Us.


Το παιχνίδι παίζει με τα αισθήματα σου καθώς υπάρχουν πολλές βάναυσες, τραγικές και οδυνηρές στιγμές σε επηρεάζουν καθώς είναι σαν να τις ζεις ο ίδιος. Οι ηθοποιοί Troy Baker και Ashley Johnson δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες στους ρόλους των Joel και Ellie.


Αδιαμφισβήτητα η Ellie είναι η πρωταγωνίστρια του The Last Of Us Part 2 καθώς βλέπουμε την ιστορία μίας 19χρονης που προσπαθεί να μάθει από το παρελθόν έτσι ώστε να χτίσει το μέλλον.

Μου πήρε περίπου 26 ώρες στο σύνολο να ολοκληρώσω το παιχνίδι αλλά δεν με έκανε να βαρεθώ ποτέ. Το παιχνίδι δείχνει φρέσκο και με πολύ όμορφο gameplay, τα σκαρφαλώματα, οι ελιγμοί και ο τρόπος να αποφεύγεις τους εχθρούς φαίνονται εξαιρετικά στην οθόνη.


Επίσης το Background δείχνει εξαιρετικά όμορφο με ωραία και αληθοφανή σκηνικά όπως εγκαταλελειμμένα malls και ουρανοξύστες, το περιβάλλον στο παιχνίδι δείχνει συνεχώς αλάνθαστο. Επίσης οι εχθροί δεν ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να μπορείς να τους ξεφύγεις έτσι αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς για να καταφέρεις αυτό που θέλεις.


Η βία στις μάχες του παιχνιδιού είναι ωμή , υπάρχουν απίστευτες και πολύ αληθοφανέις σκηνές μάχης που θυμίζουν ταινία. Ένα επιπλέον ωραίο κομμάτι που μου άρεσε από το Part 2 είναι ότι τα Puzzles που χρειάζεται να λύσεις ,όπως για παράδειγμα να περάσεις μία λίμνη δεν είναι τόσο αδιάφορα όπως υπήρχαν στο προηγούμενο παιχνίδι που σου σπαταλούσαν χρόνο αχρείαστα.


Ο ήχος του παιχνιδιού προσθέτει στην συνολική εμπειρία . To audio Design του παιχνιδιού είναι επίσης εξαιρετικό με ότι χρειάζεται ακριβώς εκεί που πρέπει. Με τις κραυγές των Clickers από τους Vocal Actors να είναι όσο τρομακτικές ήταν στο original.


Συνοψίζοντας το The Last of Us Part II αποτελεί άξιο διάδοχο του πρώτου μέρους. Με την Ellie στο προσκήνιο ξαναεπισκεπτόμαστε όσα μας είχαν ενθουσιάσει στο πρώτο μέρος αλλά και ακόμη περισσότερα. Προσφέρει ένα μείγμα ωραίου Gameplay με Story κάτι που το κάνει ένα από τα καλύτερα exclusive games του PS4.


Βαθμολογία 98%

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page