top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

The Flash TV Show (Greek Review)

Η σειρά The Flash είναι από εκείνες που αρχίζουν δυναμικά και σε κάνουν να περιμένεις κάθε εβδομαδιαίο επεισόδιο με ανυπομονησία μέχρι την στιγμή που καταντά απλά ένα guilty pleasure που το παρακολουθείς λόγω του ψυχαναγκασμού που έχεις για να τελειώσεις την σειρά .Αυτό είναι τουλάχιστον που συνέβη σε εμένα καθώς η πρώτη σεζόν είναι η καλύτερη της σειράς και δεν χόρταινα να την βλέπω, όσο αφορά τις σεζόν 2,3 και 4 δεν είναι εξίσου καλές με την πρώτη αλλά κρατιούνται αρκετά καλά. Μέχρι την στιγμή που ήρθε η 5η και 6η που πραγματικά με απογοήτευσαν.



Η σειρά είναι βασισμένη στον ομώνυμο ήρωα της DC comics, Flash. Το The Flash ξεκίνησε να μεταδίδεται το 2014 και συνεχίζει μέχρι σήμερα και είναι μία από τις σειρές που συγκροτούν το μεγάλο Arrowverse, το τηλεοπτικό σύμπαν που εδρεύει στο CW.


Για την πλοκή της σειράς και για την περισσότερη κριτική θα ακολουθήσω κυρίως την πρώτη σεζόν καθώς μέσα από αυτή θα αποφασίσετε αν η σειρά είναι για σας. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Barry Allen. Ο οποίος ως παιδί είδε την μητέρα του να δολοφονείται από κάτι που αποκαλεί ο ίδιος υπερφυσικό. Ο πατέρας του Barry κατηγορείται και οδηγείται στην φυλακή. Έτσι ο Barry μεγαλώνει με τον Detective και οικογενειακό φίλο Joe West και την κόρη του Iris. Χρόνια αργότερα, ο Barry έχει γίνει ένας πανέξυπνος αναλυτής στο αστυνομικό τμήμα της Central City, ενώ παράλληλα συνεχίζει ακάθεκτα να ψάχνει στοιχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία της μητέρας του, με σκοπό να αθωώσει τον πατέρα του και να τον βγάλει απ'τη φυλακή. Μέσα σε ένα βράδυ όμως μετά από μία έκρηξη στα S.T.A.R. Labs αποκτά υπερδυνάμεις που του επιτρέπουν να τρέχει σε τεράστιες ταχύτητες .


Μετά από την έκρηξη στα STAR labs πολλοί ανθρώποι έχουν αποκτήσει υπερδυνάμεις, με κάποιους από αυτούς να είναι εγκληματίες. Οπότε με τις νέες του δυνάμεις και την βοήθεια των Caitlin, Cisco και Dr. Harrison Wells, ο Barry αποφασίζει να καταπολεμήσει το έγκλημα στην πόλη του.


Καταρχάς η πρώτη σεζόν διαθέτει εκπληκτικές ερμηνείες σε βαθμό που δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άλλον στον ρόλο του Flash εκτός από τον Grant Gustin, κάτι που με έκανε να νιώθω πολύ παράξενα με τον κινηματογραφικό Flash στο Justice League. Οι υπόλοιπες ερμηνείες είναι επίσης αρκετά καλές με την πιο ξεχωριστή να είναι αυτή του Harrison Wells.


Επεισόδιο με επεισόδιο η πρώτη σεζόν έκτιζε την πλοκή μέχρι που μας αποκαλύφτηκε ο μεγάλος κακός της σεζόν στο mid-season Finale από εκείνη την στιγμή η σειρά πήρε τα πάνω της. Με έναν κακό ο οποίος μισεί τον Barry , και θέλει να τον καταστρέψει αλλά επίσης υπάρχει το απαραίτητο backstory και screen time για να τον γνωρίσουμε.


Ο υπερ ήρωας της DC πραγματικά μεταφέρεται στην μικρή οθόνη με την σειρά οι σκηνές δράσης αν και έχουν φτωχά εφέ φαίνονται αρκετά καλές. Το story της πρώτης σεζόν αρέσει και σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τέλος.


Παρόλα αυτά όμως αφού πρόκειται για μία παραγωγή του CW συχνά υπάρχει αχρείαστο δράμα και αχρείαστοι καυγάδες που αν είστε σαν εμένα θα αντιπαθήσετε πολύ την Iris. Οι διάλογοι είναι συχνά κλισέ, τα ειδικά εφέ όπως είχα αναφέρει υποφέρουν από το χαμηλό budget και έτσι ερχόμαστε σε ένα γενικό αποτέλεσμα που μας κάνει να έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα.


Συνοψίζοντας το Flash δεν πρόκειται για μία σειρά υψηλής ποιότητας αλλά η πρώτη σεζόν είναι κάτι που κατά την δική μου γνώμη αξίζει να δείτε. Ως μία super-hero σειρά βλέπεται πολύ ευχάριστα μέχρι που φτάνεις σε ένα σημείο στο οποίο κουράζει αυτή η φόρμουλα της σειράς κάτι που για μένα έγινε στην 4η σεζόν.


Βαθμολογία 82%

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page