top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

The English Game Greek Review

Το The English Game είναι μία σειρά που διαφημίστηκε πολύ σε αθλητικές ιστοσελίδες καθώς είναι μία σειρά εποχής με κύριο θέμα το ποδόσφαιρο. Έτσι δημιουργήθηκε ένα hype από τους ποδοσφαιρόφιλους όλου του κόσμου καθώς το Netflix θα αφιέρωνε μία σειρά στο αγαπημένο τους άθλημα.



Αυτό που μένει όμως είναι η απογοήτευση πολλών καθώς αυτό το hype να είναι ίσως που σκότωσε την σειρά, οι ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν δράση εντός γηπέδων και πολλές σκηνές από παιχνίδια. Οι σκηνές αυτές όμως περιορίζονται και βλέπουμε περισσότερο την ιστορική πλευρά της εποχής καθώς και την ανάπτυξη των χαρακτήρων.


Η σειρά αποτελείται από 6 επεισόδια , εύκολη προβολή δηλαδή για ένα σαββατοκύριακο και έρχεται από τον δημιουργό Julian Fellowes και το cast απαρτίζουν οι Edward Holcroft, Kevin Gulthrie και Charlotte Hope.


Βρισκόμαστε στην Αγγλία του 1879 εκεί όπου οι άνθρωποι διαχωρίζονται στην εργατική και την ανώτερη τάξη. Το ποδόσφαιρο όμως ενώνει όλους τους ανθρώπους , για την ανώτερη τάξη ήταν ένα άθλημα για πλούσιους, ενώ για την εργατική τάξη ήταν η ευκαιρία τους να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Βλέπουμε πως παιζόταν το ποδόσφαιρο πριν ενταχθούν συστήματα και προπονητές αλλά το πάθος για μπάλα ήταν το ίδιο.


Ένας εργοστασιάρχης από το Darwen φέρνει στην ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα εργατών 2 ποδοσφαιριστές από την Σκωτία, τον Fergus Suter και τον Jimmy Love, έτσι ώστε να ενισχύσει την ομάδα για την διοργάνωση του κυπέλου. Οπότε βλέπουμε από την μία πλευρά το πως είναι το ποδόσφαιρο στην εργατική τάξη.


Από την άλλη πλευρά παρακολουθούμε τον Arthur Kinaird έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της εποχής που αγωνιζόταν στην Old Etonians , την ομάδα των πλουσίων η οποία έλεγχε επίσης την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.


Το The English Game εκτός από ποδόσφαιρο μας παρουσιάζει τα προβλήματα της εργατικής τάξης, τους αγώνες τους για ένα δίκαιο μισθό καθώς επίσης και εξελίσσει τις προσωπικές ιστορίες των δύο κύριων πρωταγωνιστών της . Οπότε η σειρά αν και έχει ως κύριο στοιχείο το ποδόσφαιρο μπορεί να την παρακολουθήσει εξίσου ένας θεατής που δεν είναι ποδοσφαιρόφιλος καθώς αγγίζει κάποια ιστορικά θέματα.


Η σειρά έχει εξαιρετική μουσική και κοστούμια. Μας παίρνει σε μία μακρινή εποχή και απολαμβάνουμε τα σκηνικά. Υπάρχουν όμως και τα προβλήματά της. Κάποιοι ρόλοι σε αφήνουν αδιάφορο, δεν δένεσαι με τους χαρακτήρες και η ιστορία δείχνει να κυλάει πολύ προβλέψιμα, μέχρι που κάποιες φορές πιάνεις τον εαυτό σου να βαριέται και να περιμένεις να συμβεί κάτι για να σου κρατήσει το ενδιαφέρον.


Συνοψίζοντας το The English Game μας διδάσκει ότι το ποδόσφαιρο είναι για όλους, οι λάτρεις του ποδοσφαίρου θα την απολαύσουν αν μειώσουν τις προσδοκίες τους για το πόσο χρόνο από ποδόσφαιρό υπάρχει στην σειρά. Δεν είναι απλά μία ποδοσφαιρική ιστορία αλλά μία μίνι-σειρά εποχής που μπορείς να την δεις μέσα σε μία-δυο μέρες να περάσεις καλά και μετά θα ξεχαστεί.


Βαθμολογία 75%

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page