top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

The Boys Greek Review

Η σειρά The Boys είναι μία πρωτότυπη παραγωγή του Amazon που κυκλοφόρησε το 2019 και αποτελείται από μία σεζόν με 8 επεισόδια διάρκειας περίπου 60 λεπτών. Η σειρά αποτέλεσε μία έκπληξη και απέκτησε πολλούς θαυμαστές , έτσι ανανεώθηκε και η δεύτερη σεζόν φτάνει στις οθόνες μας αρχές Σεπτεμβρίου 2020.



Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα κόσμο όπου οι σούπερ ήρωες υπάρχουν, όμως οι περισσότεροι από αυτούς είναι διεφθαρμένοι η φήμη και η δόξα επηρεάζουν την κρίση τους και καλύπτονται από την κυβέρνηση. Για αυτό το λόγο, η CIA δημιούργησε μια υπερ-ομάδα ασφαλείας, γνωστή και ως οι "The Boys", που καθήκον της είναι να επιβλέπει την κοινότητα των σούπερ ηρώων."


Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου οι σούπερ ήρωες κατασκευάζονται δεν γεννιούνται και γίνονται συχνά υποχείρια της κυβέρνησης. Η Vaught μία αδίστακτη πολυεθνική έχει ως στόχο να εντάξει στον αμερικάνικο στρατό τους σούπερ ήρωες με ένα συμβόλαιο αξίας πολλών δισεκατομμυριών δολαρίων. Όμως αυτοί οι γεννετικά κατασκευασμένοι υπεράνθρωποι, χαρακτηρίζονται στην πλειοψηφία τους από μια ψυχολογικά ασταθής συμπεριφορά, που εκδηλώνεται με υπέρμετρη βία και αδιαφορία για τους κοινούς θνητούς, που συνήθως αποτελούν παράπλευρες απώλειες των πράξεων τους.


Ο Billy Butcher συγκροτεί αυτή την ομάδα για να αντιμετωπίσει τους διεφθαρμένους σούπερ ήρωες που αποτελούν τον λόγο που έχασε την γυναίκα του. Με τον Hughie Campbell, ένα νέο θύμα των Supes, που είδε την φίλη του να γίνεται κιμάς από μια απερίσκεπτη ενέργεια του σούπερ ήρωα A-Train, και άλλους παράπλευρους χαρακτήρες που συγκροτούν την ομάδα των The Boys θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβουν οι Supes και ειδικά ο Homelander τον ψυχολογικά ασταθή αρχηγό των σούπερ ηρώων.


Η σειρά αποτελεί μία σάτιρα των σούπερ ηρώων και το ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως μας παρουσιάζονται στην οθόνη. Η σειρά των Kripke, Rogen και Goldberg σπάει όλα τα κλισέ που έχουν να κάνουν με σειρές και ταινίες σούπερ ηρώων και προσφέρει στους θεατές κάτι πρωτότυπο. Θίγουν πολλά σημαντικά θέματα όπως τις εταιρείες όπλων της Αμερικής ,τις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά σατιρίζουν επίσης τις σύγχρονες μεθόδους προώθησης ταινιών της Marvel ,DC και των άλλων εταιριών.


Ο Karl Urban που υποδύεται τον Billy Butcher δίνει μία εκπληκτική ερμηνεία όπως και ο ηθοποιός του Homelander οι οποίοι είναι οι ηγέτες ενός εκπληκτικού cast που διαθέτει απίστευτη χημεία.


Οι Seth Rogen και Evan Goldberg μεταφέρουν εξαιρετικά το εξαιρετικό comic των Garth Ennis & Darick Robertson στην μικρή οθόνη και κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να μας παρουσιάσουν όλους τους χαρακτήρες και να μην μας αφήσει κανένας αδιάφορο. Το σενάριο της σειράς έχει γράψει ο Eric Kripke, ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς "Supernatural".


Η σειρά εκπλήσσει από το πρώτο επεισόδιο με μία εκπληκτική μάχη μεταξύ του Billy Butcher και του Translucent του αόρατου σούπερ ήρωα, με εξαιρετική χορογραφία και λήψεις. Όλα τα επεισόδια είναι εξαιρετικά που αν και έχουν διάρκεια μίας ώρας δεν κουράζουν ποτέ και απολαμβάνεις το κάθε λεπτό. Οι δικές μου αγαπημένες σκηνές είναι όταν βλέπουμε τι γίνεται πίσω από τις κάμερες με τους σούπερ ήρωες και πως πράττουν όταν δεν πρόκειται να μέθει κανένας τι συνέβη όπως η εξαιρετική σκηνή με το αεροπλάνο.


Συνοψίζοντας, το The Boys είναι μία εξαιρετική σειρά που δείχνει ότι έπεσε πολλή δουλειά για να φτιαχτεί. Αποφεύγει όλα τα κλισέ και φτιάχνει μία δική της ταυτότητα. Η ωμή βία που υπάρχει, η χημεία του cast και διαφθορά των σούπερ ηρώων είναι από τα καλύτερα σημεία και την κάνουν να αξίζει την προβολή. Περιμένουμε με ανυπομονησία την δεύτερη σεζόν που φτάνει τον Σεπτέμβριο και θα μας γνωρίσει νέους ήρωες και ιδιόρρυθμους χαρακτήρες.


Βαθμολογία 88%

29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page