top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Spiderman : Into the Spiderverse (Greek Review)

Η πρώτη υπερπαραγωγή animation με πρωταγωνιστή τον Spiderman η οποία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2018 και έκλεψε τις εντυπώσεις με το εξαιρετικό σενάριο και animation που έχει η ταινία. Το 2018 ήταν γενικά η χρονιά του Spiderman αφού εκτός από την animated ταινία ο αγαπημένος ήρωας της Marvel πρωταγωνίστησε και στο Infinity War αλλά και στο επιτυχημένο Playstation Exclusive της Insomniac.



Έτσι το 2018 κλείνει με αυτή την animates ταινία από την Sony η οποία κατέχει τα δικαιώματα του χαρακτήρα και δεν φοβήθηκε να ξοδέψει ένα μεγάλο Budget για τη ταινία, κάτι για το οποίο δικαιώθηκε αφού κέρδισε επίσης το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων της χρονιάς.


Στην ταινία γνωρίζουμε τον Miles Morales, παρακολουθούμε το origin story του σε έναν κόσμο όπου ο Peter Parker ,o προστάτης της πόλης έχει πεθάνει. Όταν δαγκώνεται από μία ραδιενεργή αράχνη, ο Morales προσπαθεί να βρει εξηγήσεις για τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα του. Ο εχθρός της ταινίας είναι ο Kingpin ο οποίος φτιάχνει μια συσκευή που ενώνει παράλληλα σύμπαντα έτσι καταλήγουμε με πολλούς spideys στο ίδιο σύμπαν.


Οπότε τώρα πέρα από τον Miles Morales έχουμε έναν άλλον Peter Parker, την Spider-Gwen, τον Noir Spiderman του οποίου αξίζει να σημειωθεί ότι δανείζει την φωνή του ο Nicholas Cage, βλέπουμε την anime Peni Parker και το Spider ρομπότ της και τον Spider – Ham, το αραχνο…γουρουνάκι. Επίσης εμφανίζονται πολλοί χαρακτήρες από το σύμπαν του Spider-Man όπως όπως η θεία May, η Mary Jane, ο Scorpio, ο Prowler και μία θηλυκή Doc Octopus.


Βλέπουμε την ζωή του Miles όταν αλλάζει σχολείο και πως προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τις νέες του δυνάμεις. Επίσης μεγάλο ρόλο στην ταινία παίζουν ο πατέρας και ο θείος του Miles όπως και ο Peter Parker από άλλο σύμπαν ο οποίος λειτουργεί ως μέντοράς του. Ο συνδυασμός αυτών των τριών προσώπων συνεισφέρει στα μέγιστα στο character development του Miles μέσα από την ταινία.


Παρά την εισαγωγή όλων αυτών των χαρακτήρων και τις πολλές εκδοχές του Spider-man από όλο το Multiverse η ταινία καταφέρνει να δώσει το απαραίτητο screen time που χρειάζεται στον καθένα και δεν σε αφήνει κανένας αδιάφορο.


Επίσης κάτι που καταφέρνει η ταινία που δεν καταφέρνουν οι περισσότερες superhero ταινίες ακόμα και οι live action είναι ότι ο εχθρός της ταινίας έχει ένα λογικό και σοβαρό κίνητρο να φτιάξει την συσκευή που θέλει. Αλλά ο τρόπος που το κάνει βλάφτει περισσότερο άλλους ανθρώπους.


Η Marvel έχει αδιαμφισβήτητα κερδίσει στον τομέα του κινηματογράφου την DC με τις ταινίες της να σπάνε τα ταμεία κάθε χρόνο και να αποφέρουν τεράστια κέρδη. Στην κατηγορία των animated ταινιών όμως είχε πάντα τα σκήπτρα η DC με αυτή την ταινία όμως η Marvel αν και συνεργασία με την Sony δείχνει ότι μπορεί να μπει σφήνα και σε αυτό τον τομέα.


Η ταινία διαθέτει ένα εξαιρετικό animation συνδυασμό δισδιάστατου με τρισδιάστατο και οι χαρακτήρες μοιάζουν σαν να έχουν ζωντανέψει από τα κόμικ. Το σενάριο κάνει μία νέα εισαγωγή στον Spider-Verse και δίνει σε όλους τους χαρακτήρες τον χρόνο που χρειάζονται.


Η ταινία προσφέρει και γέλιο και συγκίνηση , αποτελεί ένα δείγμα ωραίου storytelling που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Υπενθυμίζει στους μεγάλους το τι αγάπησαν σε αυτό τον ηρώα και είναι η ιδανική εισαγωγή για τους μικρότερους.


Εν κατακλείδι αυτή η animated ταινία αποτελεί μία από τις καλύτερες για τον Spiderman που έχουν προβληθεί στην μεγάλη οθόνη. Περιμένουμε με ανυπομονησία την συνέχεια που θα μας γνωρίσει ακόμα περισσότερους Spiderman από άλλες διαστάσεις αφού έχει ανακοινωθεί ήδη το Sequel.


Βαθμολογία 87%

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page