top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

SPACE FORCE GREEK REVIEW

SPACE FORCE GREEK REVIEW

Η σειρά Space Force η οποία κυκλοφόρησε στο Netflix πριν περίπου μία εβδομάδα ,και την οποία οι fans του Office και όχι μόνο περίμεναν με ανυπομονησία τελικά μας απογοήτευσε λίγο δεδομένου του τι περιμέναμε. Ο Γκρεγκ Ντάνιελς, δημιουργός του αμερικανικού «The Οffice»,συναντήθηκε ξανά με τον Στιβ Καρέλ και μαζί υπογράφουν τη διαστημική κωμωδία «Space Force» .

Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια που εξιστορούν τις περιπέτειες του πιλότου Μαρκ Νερντ, ο οποίος αν και ονειρεύεταν μια υψηλόβαθμη θέση στην πολεμική αεροπορία, ο Λευκός Οίκος τον στέλνει σε μια απομακρυσμένη βάση στο Κολοράντο, κάνοντάς τον αρχηγό στο νεοσύστατο σώμα «Space Force».

Εκεί, θα πρέπει να ηγηθεί μιας ετερόκλητης ομάδας επιστημόνων και «αστροναυτών» που έχει σκοπό να κατακτήσει το φεγγάρι και να κάνει την Αμερική απόλυτη κυρίαρχο στο διάστημα. Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Τζον Μάλκοβιτς, Νταϊάνα Σίλβερς, Τάουνι Νιούσομ, Μπεν Σουάρτζ, ενώ εμφανίζονται και οι Λίσα Κούντροου, Τζίμι Ο. Γιανγκ, Νόα Έμερικ, Άλεξ Σπάροου και Ντον Λέικ.

Το πλούσιο καστ και ο δημιουργός του «The Office» ίσως να ήταν αυτά που μας ανέβασαν τις προσδοκίες και δυστυχώς η σειρά δεν έφτασε ποτέ στα επιθυμητά επίπεδα ποιότητας που περιμέναμε. Περιμέναμε περισσότερα αστεία, τα οποία είναι ελάχιστα σε κάθε επεισόδιο, όσοι περίμεναν μία sitcom σειρά με συνεχόμενα αστεία τότε το “Space Force” δεν είναι για αυτούς. Το καλύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας είναι ο Τζον Μάλκοβιτς ο οποίος είναι απολαυστικότατος.

Το πρώτο επεισόδιο στέκεται επάξια καθώς βλέπουμε τον Fred Willard στον τελευταίο του ρόλο πριν το θάνατό του αφού στην σειρά υποδύεται τον πατέρα του Steve Carell. Μετά το πρώτο επεισόδιο νιώθουμε ότι κάτι λείπει και αφού λείπουν τα αστεία αναζητούμε μία πλοκή για να μας κρατήσει το ενδιαφέρον κάτι που δεν συμβαίνει, έτσι βλέπουμε κάποια αυτοτελή επεισόδια μέχρι να φτάσουμε στο αποκορύφωμα του τελευταίου επεισοδίου.

Στα περισσότερα επεισόδια βλέπουμε απλά τον πρωταγωνιστή να περνά από διάφορες δυσκολίες και να μας παρουσιάζεται ουσιαστικά ένας εγωιστής «ηλίθιος» που βρίσκεται σε υψηλόβαθμη θέση. Ουσιαστικά είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος μέσω των επεισοδίων χάνει την αξιοπρέπεια του αφού φαίνεται να μην κάνει τίποτα σωστά.

Ουσιαστικά σε ένα επεισόδιο πρέπει να πειστούμε ότι ένας τετράστερος υπεύθυνος του διαστημικού στρατού , πατέρας και σύζυγος προσπαθεί να εκπαιδεύσει ένα χιμπατζή που βρίσκεται στο διάστημα αντί να αφήσει τους επιστήμονες να βρουν μία πιο εφαρμόσιμη και εύκολη λύση.

Συνοψίζοντας το “Space Force” είναι μία σειρά που μπορείς να την δεις ένα χαλαρό απόγευμα ή βραδάκι. Δεν έχει μία ιδιαίτερη πλοκή ούτε αστεία που θα σε κάνουν να γελάς για 30 λεπτά αλλά μπορείς να περάσεις καλά βλέποντας την .

Βαθμολογία : 70 %


19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page