top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Sherlock (Greek Review) TV Show

Μέσα από την σειρά του BBC Sherlock ,ο διάσημος χαρακτήρας του Arthur Conan Doyle μοντερνοποιείται και έρχεται στο 21ο αιώνα. Τα επεισόδια της σειράς έχουν την μορφή τηλεταινίας αφού κάθε κύκλος αποτελείται από 3 με 4 επεισόδια τα οποία έχουν συνήθως διάρκεια 90 λεπτών.



Σε αυτή την σύγχρονη εκδοχή του Sherlock έχουμε ένα αντικοινωνικό αλλά ιδιοφυές γιατρό ο οποίος λύνει διάφορα μυστήρια στο σύγχρονο Λονδίνο. Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς Sherlock και Watson που τους υποδύονται εξαιρετικά οι Benedict Cumberbatch και Martin Freeman αντίστοιχα συγκατοικούν και συνεργάζονται. Σε αυτή την εκδοχή ο Watson είναι ένας πρώην γιατρός του στρατού ο οποίος τραυματίστηκε στο Αφγανιστάν. Με την επιστροφή του στο Λονδίνο προσπαθεί να αντιμετωπίσει το μετατραυματικό του στρες. Συμβουλεύεται από την ψυχολόγο του να γράψει σε blog κάτι που αντικαθιστά το κλασσικό ημερολόγιο του Watson.


Αν και η ιστορία του Sherlock Holmes μεταφέρθηκε πολλές φορές στην μικρή και μεγάλη οθόνη αυτή η προσπάθεια δείχνει φρέσκια. Όσο περισσότερο παρακολουθείς τόσο περισσότερο συμπαθείς τον Sherlock της σημερινής εποχής. Παρόλα αυτά η σειρά κρατάει και σέβεται την ιστορία του Sherlock Holmes.


Οι δημιουργοί της σειράς Steven Moffat και Mark Gatiss κάνουν εξαιρετική δουλειά. Φαίνεται ότι έχουν κάνει την έρευνα τους για τον Sherlock Holmes και καταφέρνουν να κάνουν ένα μείγμα του παραδοσιακού Sherlock με αυτόν ο οποίος θα ζούσε στην σημερινή εποχή. Δίνουν στον Sherlock περισσότερες δυνατότητες ,που είναι συνάμα ξεκαρδιστικές σε κάποιες περιπτώσεις . Όπως για παράδειγμα μόλις γνώρισε τον αφού ανάλυσε την ιστορία της ζωής του Watson και τις οικογενειακές του τρέχουσες συνθήκες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.


Το Sherlock διαθέτει εξαιρετικό σενάριο και εξαιρετικές σκηνές από ένα μοντέρνο σκοτεινό Λονδίνο . Κάθε επεισόδιο έχει την αίσθηση ταινίας και ο Benedict Cumberbatch στον ρόλο του ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ είναι απολαυστικός. Αυτή η εκδοχή του Sherlock είναι παράξενη , σε βαθμό που οι αστυνομικοί τον αποκαλούν φρικιό. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να κυνηγάει δολοφόνους χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Ο Watson αποτελεί την φωνή της λογικής αλλά επίσης παλεύει να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα κάτι που κάνει τους δύο ένα εξαιρετικό δίδυμο καθώς συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.


Συνοψίζοντας, αυτή η μοντέρνα μεταφορά του Sherlock είναι απολαυστική και αξίζει αδιαμφησβήτητα την προβολή. Ο μοντέρνος Holmes αποτελεί για μένα προσωπικά μία αριστουργηματική μεταφορά ,καθώς αποτελεί ένα μείγμα του παραδοσιακού με τον κόσμο του σήμερα.


Βαθμολογία 94%

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page