top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Rick & Morty Season 4 Episode 10 Review


Στο φινάλε της τέταρτης σεζόν της σειράς Rick and Morty με το επεισόδιο “Star Mort Rickturn of the Jerri” που είναι ένα επεισόδιο παρωδία ή αφιέρωμα στο Star Wars επισκεπτόμαστε πολλές ημιτελής ιστορίες αλλά και πρόσωπα από προηγούμενες σεζόν.


Μας αποκαλύπτεται ότι όντως ο Rick δημιούργησε έναν κλώνο της κόρης του Beth στο επεισόδιο της σεζόν 3 “The ABCs of Beth”, που κατέληξε να γίνει ένας πειρατής του διαστήματος ,όμως δεν μαθαίνουμε ποτέ ποια είναι η πρωτότυπη Beth αφού στο τέλος του επεισοδίου ο Rick βλέπει την ανάμνησή του και συνειδητοποιεί ότι τις είχε ανακατέψει. Το νόημα του χαρακτήρα της Beth στο επεισόδιο δεν είναι να ανακαλύψουμε ποια είναι η πρωτότυπη αλλά το ότι οι δύο Beth θα συνεργαστούν και θα καταλάβουν ότι ο Rick είναι ένας τοξικός άνθρωπος και δεν χρειάζονται την έγκρισή του.


Με την επιστροφή της δεύτερης Beth στην Γη η οποία έφτασε για να σκοτώσει τον Rick ,φτάνουν και οι κυνηγοί επικηρυγμένων του διαστήματος ενώ βλέπουμε χαρακτήρες από άλλες σεζόν όπως η δόκτωρ Wong , η Tummy, και ο Bird- Person ο οποίος τώρα αποκαλείται Phoenix- Person. Οι κυνηγοί συλλαμβάνουν και τις δύο Beth αφού δεν ξέρουν ποιος είναι ο κλώνος. Ο Morty και η Summer λαμβάνουν μέρος σε ένα B-Plot όπου μαλώνουν για μία ζώνη που σε κάνει αόρατο ενώ ο Jerry ασχολείται με ψυχοθεραπευτικές κούκλες , μέχρι που φτάνει η στιγμή να ενωθεί η οικογένεια και να σώσουν τις δύο Beth αλλά και τον γαλαξία.


Μετά από μια σειρά επεισοδίων στο δεύτερο μισό της σεζόν όπου δεν υπήρχε το απαραίτητο storyline με το "Star Mort Rickturn of the Jerri" συνδεόμαστε και πάλι σε μία πλοκή. Είναι ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς καθώς τα αστεία πηγαινοέρχονται συνεχώς ενώ υπάρχει και μεγάλη δόση δράσης. . Εκτός από την επιστροφή χαρακτήρων όπως η Tammy και ο Birdperson το επεισόδιο περιλαμβάνει ένα ωραίο καμέο από την Δρ Wong (Susan Sarandon η οποία εμφανίστηκε αρχικά στο "Pickle Rick", το οποίο παραμένει ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς και όπως το "Pickle Rick", αυτό το επεισόδιο παρουσιάζει μια πραγματική συναισθηματική στιγμή για τον Rick που τον τιμωρεί πραγματικά για την αναισθησία του.


Η μάχη του Rick με τον Phoenix Person είναι μία από τις καλύτερες της σειράς και το ότι ο Rick τον έσωσε και τον έχει στο γκαράζ μας δείχνει ότι πραγματικά ήταν φίλοι. Επίσης η συνεργασία του Morty με την Summer ήταν ένα από τα ωραία και αστεία σημεία του επεισοδίου. O Jerry όμως είναι αυτός που αν και συνήθως ο πιο καταθλιπτικός και άθλιος χαρακτήρας τους σώζει όλους στο τέλος χρησιμοποιώντας την μέθοδο των κουκλών με το πτώμα της Tummy. Ο Jerry έχει επίσης την τιμητική του στην post-credits σκηνή με το αόρατο σκουπιδιάρικο όπου μας παρουσιάζεται η δική του φανταστική Spin-off σειρά.

Το αποτέλεσμα αν και η τέταρτη σεζόν είχε τα πάνω και τα κάτω της το δέκατο επεισόδιο ήταν το ιδανικό για να κλείσει η σεζόν αφού έκλεισε κάποιες ιστορίες από παλαιότερα επεισόδια και επίσης είχε αρκετή ανάπτυξη χαρακτήρων. Με μπόλικη δράση και αρκετό χιούμορ περιμένουμε μία ακόμα πιο περίεργη και απολαυστική πέμπτη σεζόν.

Βαθμολογία 92%

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page