top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Rick and Morty : 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε

Η σειρά Rick & Morty αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες animated σειρές όλων των εποχών. Με το πρόσφατο φινάλε της τέταρτης σεζόν , έχουμε ακόμη πολλά να δούμε από τους Rick & Morty καθώς οι δημιουργοί έχουν συμφωνήσει για ακόμη 6 σεζόν. Οπότε πάμε να δούμε 10 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζατε για την σειρά.


10. Οι δημιουργοί της σειράς προσπαθούν να περιορίσουν το Time Travel στην σειρά


Οι δημιουργοί και σεναριογράφοι της σειράς προτιμούν να χρησιμοποιούν λίγα έως καθόλου ταξίδια στον χρόνο στην σειρά καθώς θεωρούν ότι μπερδεύει πάρα πολύ την πλοκή. Ο Dan Harmon και ο Justin Roiland δήλωσαν σε συνεντεύξεις τους ότι το Rick & Morty είναι ήδη αρκετά χαοτικό και τα ταξίδια στον χρόνο θα φέρουν περισσότερη σύγχυση , όμως δεν αποκλείουν καθόλου τα ταξίδια στον χρόνο καθώς ο Rick έχει στο εργαστήριο του ένα κουτί που αναγράφει “Time Travel Stuff”


9. Η ιδέα της σειράς ξεκίνησε από μία περίεργη και σατιρική προσπάθεια του Back to The Future


O Rick και ο Morty είναι εμπνευσμένοι από τους χαρακτήρες του Back to The Future , Doc και Marty Mcfly. Όμως υπήρχε ένα ακόμη καρτούν παρωδία του Back to the Future από τον Justin Roiland. Ονομαζόταν The Real Animated Adventures Of Doc and Mharti, αλλά μετά από μία παραλαβή επιστολής πνευματικών δικαιωμάτων ο Justin Roiland σταμάτησε την σειρά και μετά από λίγο γεννήθηκε το σημερινό Rick and Morty.


8. Η σειρά φτιάχνεται μέσα από 3 βασικά προγράμματα animation


Είναι απίστευτο πως μία σειρά που περιέχει περιπέτειες σε γαλαξίες, παράλληλες διαστάσεις και άλλα πολλά ,φτιάχνεται τόσο απλά. Συγκεκριμένα, τα τρία Software είναι το Toon Boom Harmony το οποίο φτιάχνει το animation, το Adobe Photoshop το οποίο φτιάχνει το Background και το Adobe After Effects το οποίο φτιάχνει το τελικό προϊόν με κάποιες λεπτομέρειες και διορθώσεις. Οπότε όποιος έχει αυτά τα 3 software μπορεί εύκολα να κάνει την δική του προσπάθεια για κάποιο animation.


7. Οι υπόλοιπες επιρροές που ολοκληρώνουν το Rick and Morty


Εκτός από το Back to the Future ο Harmon δήλωσε ότι παίρνει πολλές επιρροές και τις μεταφέρει στην σειρά από βρετανικές κωμωδίες. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το βλέπει σαν ένα μείγμα των Simpsons με το Futurama , όπου το ένα ακολουθεί μία οικογένεια και το άλλο sci-fi περιπέτειες. Επίσης έχει πάρει επιρροές από το Doctor Who και πολλές άλλες σειρές που συνδυάζουν το χιούμορ με τη επιστημονική φαντασία.


6. Το cameo του Justin Roiland στην σειρά


Στο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν «Get Schwifty» βλέπουμε μία animated μορφή του δημιουργού και voice actor της σειράς Justin Roiland. Συγκεκριμένα στην σκηνή όπου ο Principal Vagina στέλνει τους βλάσφημους στα κεφάλια στον ουρανό ως θυσίες. Είναι ο άντρας στην φωτογραφία με τα γυαλιά και την ταμπέλα που αναγράφει «Thief».


5. Το πρώτο επεισόδιο είχε γραφτεί μέσα σε μία μέρα


Σήμερα βλέπουμε μεγάλες διακοπές μεταξύ των επεισοδίων της σειράς. Όμως όσο αφορά το πρώτο επεισόδιο ο Justin Roiland και Dan Harmon είχαν γράψει ολόκληρο το πιλοτικό επεισόδιο σε μία μέρα. Ο Roiland δήλωσε ότι ξεφορτώνονταν από το γραφείο του Harmon ότι είχε απομείνει από την σειρά Community από την οποία ο Harmon είχε πρόσφατα απολυθεί. Ο Roiland είπε στον Harmon ότι αν πήγαιναν σπίτι θα έκαναν τρεις μήνες να τελειώσουν το πρώτο επεισόδιο, όμως αν έμεναν στο γραφείο θα τελείωναν μέσα σε έξι ώρες ,κάτι που έγινε πραγματικότητα.


4. Παραλίγο να έχουμε ένα επεισόδιο αποκλειστικά για τον Squanchy


Όπως αναφέρεται στον σχολιασμό του DVD της δεύτερης σεζόν, στο επεισόδιο «The Wedding Squanchers» οι παραγωγοί ήθελαν να αφηγηθούν το backstory του Squanchy. Το επεισόδιο θα μας έδειχνε τον πλανήτη αυτού του χαρακτήρα και το πώς καταφέρνει να μεταμορφωθεί . Υπήρχαν ιδέες για το επεισόδιο, όμως απορρίφθηκε έτσι πήραμε μόνο μία μικρή σκηνή στο “The Wedding Squanchers” .


3. H Szechuan Sauce ξανακυκλοφόρησε και έγινε ανάρπαστη


Μετά την αναφορά στα McDonalds από τον Rick και την Szechuan Sauce η οποία ήταν μία Limited Time Mcnuggets sauce που σκοπό είχε την προώθηση της ταινίας της Disney Μουλάν, ξανακυκλοφόρησαν την σως μετά από τις επιρροές των fans του Rick and Morty. O Rick λάτρευε την σως έτσι γύριζε στην συγκεκριμένη ανάμνηση για να την ξαναγευτεί. Tα McDonalds κυκλοφόρησαν την σως για μία μόνο μέρα το 2017 ,αλλά η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη και η σως έγινε ανάρπαστη, σε βαθμό όπου στο ebay έφτανε τα 1000 δολάρια. Το 2018 ξαναεμφανίστηκε η σως αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τους θαυμαστές.


2. Από που προήλθε το τραγούδι τίτλων?


Η μουσική μπορεί να μας έχει μείνει στο μυαλό και να δείχνει φτιαγμένη για την σειρά όμως πρόκειται για ένα ανακυκλωμένο version από ένα άλλο project του Justin Roiland. Το τραγούδι ήταν από το καρτούν «Dogs world» το οποίο προτάθηκε στο Cartoon Network όμως δεν το δέχτηκαν. Πολλές αναφορές σε αυτό το Project του Roiland βλέπουμε σε ένα επεισόδιο της πρώτης σεζόν στο οποίο οι σκύλοι παίρνουν τον ρόλο των ανθρώπων και το αντίστροφο.


1. Τα ρεψίματα του Rick προέρχονται από την κατανάλωση μπύρας του Justin Roiland


Ο Justin Roiland χρησιμοποιούσε την μπύρα έτσι ώστε να καταφέρει να κάνει τα ρεψίματα ενώ χρησιμοποιούσε την φωνή του Rick. Κάτι που δείχνει σαφώς αφοσίωση στην δουλειά του όμως πρόσφατα αποκάλυψε ότι αυτά τα ρεψίματα δημιουργούσαν προβλήματα στην φωνή του για αυτό και δεν υπάρχουν στην 4η σεζόν.

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page