top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Marvel's The Punisher (Greek Review) Netflix

Το "The Punisher" έκανε πρεμιέρα στο Netflix τον Νοέμβριο του 2017 . Πρωταγωνιστούν οι Jon Bernthal ως Frank Castle, και οι Ebon Moss-Bachrach, Ben Barnes και Amber Rose Revah. Αποτελείται από 2 σεζόν με 13 επεισόδια η κάθε μία με διάρκεια 55 λεπτών περίπου.



H σειρά δημιουργήθηκε από τον Steve Lightfoot (γνωστό και από τη σειρά Hannibal), και βασίζεται στα κόμικ της Marvel με το ίδιο όνομα. Ανήκει στο μίνι Υπερ-ηρωικό σύμπαν του Netflix , τους Defenders που αποτελούνται από τον Daredevil, Iron Fist , Jessica Jones και Luke Cage.


Ο χαρακτήρας του Punisher εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε επεισόδιο του Daredevil και αφού άρεσε πολύ στους θαυμαστές ήταν λογικό ότι και η σειρά θα έχαιρε θερμής υποδοχής.


Η ιστορία ξεκινάει λίγους μήνες μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν Daredevil. Ο Frank Castle κυνηγά και σκοτώνει αυτούς που ευθύνονταν για την δολοφονία της οικογένειάς του.

Ο δημιουργός της σειράς, Steve Lightfoot, αποφάσισε να προσεγγίσει με μια ψυχαναλυτική ματιά τον πρωταγωνιστή και γι’ αυτό στα επεισόδια η ανάπτυξη των χαρακτήρων υπερτερεί της δράσης σε αντίθεση με τα κόμικς όπου όπως φανερώνει και το όνομα του, ο Castle δρα ως τιμωρός. Σκοτώνει πάντοτε τους εχθρούς του χωρίς δισταγμό και καταζητείται από την αστυνομία. Η σειρά του δίνει μία πιο ανθρώπινη μορφή, αν και η δράση υπάρχει σε υπερβολικές δόσεις υπάρχει επίσης και η ανάπτυξη χαρακτήρων.


Υπάρχει μεγάλη δόση βίας στην σειρά ,όμως οι σεναριογράφοι μέσα από την ροή των επεισοδίων κάνουν τον πρωταγωνιστή να καταλάβει ότι κάθε θάνατος έχει κάποιες επιπτώσεις και αυτό είναι που μου άρεσε περισσότερο όσο αφορά την ανάπτυξη χαρακτήρων.


Η σειρά περιέχει ένα καλό σενάριο το οποίο όμως σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται τραβηγμένο για να βγει αυτή η φόρμουλα των 13 επεισοδίων. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι με πιο λίγα επεισόδια και με λιγότερη έμφαση σε κάποιους χαρακτήρες η σειρά θα γινόταν πιο ενδιαφέρον και δεν θα έδειχνε κουραστική αφού κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια σχεδόν μίας ώρας. Παρόλα αυτά σου αφήνει μία καλή εντύπωση.


Η σκηνοθεσία της σειρά είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία καθώς εκδηλώνει αυτό το σκοτεινό ύφος που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον πρωταγωνιστή ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μετατραυματικό σοκ. Υπάρχουν πολύ ωραίες χορογραφίες σε σκηνές δράσης που δείχνουν ρεαλιστικές και ξετυλίγονται πολύ ωραία στην οθόνη .


Ο Jon Bernthal είναι εξαιρετικός στον ρόλο του τιμωρού ο οποίος αναζητά εκδίκηση, αλλά δεν είναι μονόπλευρος δείχνει και την ανθρώπινη του πλευρά. Το υπόλοιπο καστ επίσης διαθέτει καλές ερμηνείες ,πέρα από κάποιους χαρακτήρες οι οποίοι σε αφήνουν αδιάφορο.


Εν κατακλείδι, αν και η σειρά έχει πλέον ακυρωθεί και δεν θα υπάρξει τρίτος κύκλος στο Netflix, αξίζει αδιαμφισβήτητα την προβολή. Υπάρχουν καλές ερμηνείες ,ωραίες σκηνές δράσης και αποτελεί γενικά μία πολύ καλή προσπάθεια, ο μόνος τρόπος να γινόταν καλύτερη είναι αν η ιστορία έπιανε ένα πιο γρήγορο ρυθμό


Βαθμολογία 87%

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page