top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Mafia II : Definitive Edition (Greek Review)

Ευχαριστώ την G3 Great Games που μου έστειλε το παιχνίδι


Το παιχνίδι Mafia II κυκλοφόρησε πριν μία δεκαετία , το 2010 στο Playstation 3 όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για την τότε εποχή . Το Franchise των Mafia games ήταν προσωπικά κάτι που μου άρεσε εμένα αλλά η πρόσφατη Remastered έκδοση του δεύτερου μέρους αν και φέρνει πίσω αναμνήσεις αφήνει την εντύπωση κάποιας βεβιασμένης κίνησης που δεν φέρνει την εμπειρία παιχνιδιού στα σημερινά δεδομένα.


Αυτό το remastered με το όνομα Mafia II: Definitive Edition συνδυάζει το βασικό παιχνίδι και ακόμη τρία μέρη από που συμπληρώνουν ένα κάπως κινηματογραφικό κομμάτι που έδειχνε τις συναλλαγές της μαφίας.

Στο παιχνίδι βλέπουμε τον Vito Scaletta, ο οποίος μετά την επιστροφή από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο μπαίνει σε μία εγκληματική οργάνωση με σκοπό να απαλλαγεί από την οικογένειά του. Έτσι βλέπουμε τις περιπέτειες του σε αυτή την οργάνωση.


Το παιχνίδι αν και έχει μία ενδιαφέρον ιστορία το χαλάνε κάπως τα σκηνικά και το Background τα οποία δεν δείχνουν ότι είναι ένα παιχνίδι το οποίο έγινε Remastered και δίνουν την εντύπωση ότι δεν έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια να φτιαχτούν.


Μέσα από την ιστορία του παιχνιδιού τα περισσότερα Missions γίνονται σε εσωτερικούς χώρους , οπότε εκτός της οδήγησης από ένα σημείο στο άλλο υπάρχουν πολλά σχεδιασμένα δωμάτια και εσωτερικά περιβάλλοντα που είναι ειδικά φτιαγμένα για τις αποστολές.


Οι μάχες του παιχνιδιού αν και είναι ωραία σκηνοθετημένες πάλι βλέπουμε κάποια στοιχεία που σε κάνουν να νομίζεις ότι δεν παίζεις στο PS4 αλλά σε κάποια κονσόλα προηγούμενης γενιάς. Κάποιοι χαρακτήρες δείχνουν ότι έπεσε πολύ δουλειά έτσι ώστε να φέρουν την μορφή τους σε μία εποχή με την τεχνολογία που έχουμε σήμερα όμως κάποιοι άλλοι Background χαρακτήρες δείχνουν ότι δεν μπήκε η απαραίτητη λεπτομέρεια για να τους φέρουν στα δεδομένα του PS4.


Το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού για εμένα είναι η ιστορία, αλλά αυτή την είχαμε ήδη δει πριν 10 χρόνια. Το παιχνίδι διαθέτει μία ρεαλιστική ιστορία που διαθέτει το μήνυμα ότι πρέπει να κάνεις τα πάντα για την οικογένεια σου. Όμως όσο περνάει περισσότερο η πλοκή τόσο περισσότερο σε κουράζει. Επίσης το παιχνίδι είναι Open World όμως δεν υπάρχει κάτι να σε κάνει να αξιοποιήσεις αυτή την δυνατότητα.


Συνοψίζοντας , για όσους είναι θαυμαστές των Mafia Games το παιχνίδι θα σας κρατήσει καλή παρέα. Υπάρχει μία ωραία ιστορία και storytelling όμως απογοητεύει στον τομέα του Gameplay. Είναι ένα παιχνίδι που βγήκε πριν μία δεκαετία ,προσπάθησε να έρθει στην σημερινή εποχή όμως δεν ήταν η πιο πετυχημένη Remastered προσπάθεια.


Βαθμολογία 75%

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page