top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Mad Men Review

MAD MEN GREEK REVIEW

Το Mad Men είναι μία αμερικάνικη σειρά εποχής , συγκεκριμένα της δεκαετίας του 1960. Η σειρά αποτελείται από 7 σεζόν και προβλήθηκε από το 2007 μέχρι το 2015. Ακολουθούμε τον Don Draper τον οποίο υποδύεται ο Jon Hamm ,ο οποίος είναι ένας άνδρας που δουλεύει σε διαφημιστική εταιρεία, και γύρω από τους συναδέλφους ,άλλους διαφημιστές και την οικογένεια του βλέπουμε πολλές πτυχές διάφορων χαρακτήρων μέσα από τις 7 σεζόν που συμπίπτουν με την εποχή.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον σκηνοθέτη Matthew Weiner, το είδος της μπορεί να χαρακτηριστεί ως δράμα καθώς επικεντρωνόμαστε στην ζωή των χαρακτήρων. Το Mad Men κατά την διάρκεια προβολής του κατάφερε να κερδίσει 4 χρυσές σφαίρες και 16 Emmys ενώ είχε και ψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Φαίνεται ότι στο κοινό άρεσε αυτή η αύρα των 1960s καθώς οι χαρακτήρες είναι καθημερινοί άνθρωποι με τα προβλήματα που μπορεί να έχει ο συνηθισμένος κόσμος. Το μάθημα ζωής της σειράς είναι ότι η αλλαγή στην ζωή μας ,ειδικά όσο αφορά τον πρωταγωνιστή ο οποίος είχε αλλάξει ταυτότητα θα σε βρίσκει συνεχώς και δεν μπορείς να απομακρυνθείς από τα λάθη του παρελθόντος. Αυτό το λάθος του παρελθόντος μπορεί να έχει δραματικές αλλαγές στην σημερινή σου ζωή.

Αν και ο Don Draper όταν το γνωρίζουμε εμείς έχει μία αξιοζήλευτη ζωή ,όταν μαθαίνουμε κάποια στοιχεία από το παρελθόν του και τα προβλήματα του συνειδητοποιούμε ότι μία αλλαγή όπως το σκοτεινό μυστικό του Don Draper ο οποίος έχει κλέψει την ταυτότητα κάποιου άλλου ίσως να μην αξίζει.

Η πραγματική του ταυτότητα είναι Dick Whitman,γεννήθηκε σε μία φάρμα και έζησε την παιδική ζωή του ως ένας φτωχός ορφανός. Όταν βρίσκει την ευκαιρία να πετάξει το παρελθόν του και να γίνει κάποιος άλλος σκηνοθέτησε τον θάνατο του και έτσι απέκτησε φήμη αλλά και λεφτά με μία άλλη ταυτότητα.

Μέσα από αυτές τις 7 σεζόν βλέπουμε το ταξίδι της ζωής αυτού του ανθρώπου και συνειδητοποιούμε μαζί του ότι κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα.

Η σειρά έχει εξαιρετικούς ηθοποιούς με εξαιρετικές ερμηνείες όπως οι Elizabeth Moss, Christina Hendricks, Vincent Kartheiser , John Slattery αλλά και πολλοί άλλοι. Η σκηνοθεσία είναι άψογη, τα κοστούμια και τα σκηνικά έρχονται απευθείας από τα 60w και γενικά νιώθεις ότι βρίσκεσαι και εσύ μαζί τους.

Συνοψίζοντας το Mad Men είναι ένα δράμα που μας δείχνει την ζωή των χαρακτήρων , αλλά είναι τόσο καλογραμμένοι που ενδιαφέρεσαι για αυτούς σε κάθε επεισόδιο και δεν βαριέσαι κανένα από αυτά κατά την διάρκεια των 7 σεζόν.

Βαθμολογία 92 %


24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page