top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Knives Out Greek Review

Το Knives Out είναι μία ταινία θρίλερ-μαύρη κωμωδία που περιέχει το στοιχείο μυστηρίου αφού κατά την διάρκεια της ταινίας προσπαθούμε να βρούμε ποιος είναι ο δολοφόνος μέσα στην οικογένεια .



Η ταινία διαθέτει ένα εκλεκτό καστ από ηθοποιούς με τον Daniel Craig να μπαίνει στον ρόλο ενός δαιμόνιου ντετέκτιβ που προσπαθεί να ανακαλύψει τον δολοφόνο. Το υπόλοιπο αστεράτο καστ απαρτίζεται από τους Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Ana De Arnas , Toni Colette , Christopher Plummer αλλά και πολλούς άλλους.


Βρισκόμαστε στην έπαυλη της οικογένειας Θρόμπυ, ο 85χρονος συγγραφέας Χάρλαν θα βρεθεί νεκρός, αφήνοντας την πεποίθηση ότι έχει αυτοκτονήσει. Τα μέλη της οικογένειας και πιθανοί κληρονόμοι συμμετέχουν στην έρευνα που διεξάγει ο ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ, που πιστεύει πως η υπόθεση, είναι πιο πολύπλοκη απ' ό,τι φαίνεται.


Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκουμε τον Ryan Johnson ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά αφού αν και πρόκειται για μία ταινία μυστηρίου την κάνει να φαίνεται φρέσκια, σέβεται τους κανόνες του είδους και δεν φαίνεται παλιομοδίτικη ή ξεπερασμένη.


Στην ταινία βλέπουμε όλη την οικογένεια να είναι στα μαχαίρια και κανείς δεν είναι υπεράνω πάσης υποψίας για τον φόνο αφού όλοι δεν είχαν την καλύτερη σχέση με τον Χάρλαν. Η ταινία φέρνει έναν χιτσκοκικό αέρα , και θυμίζει επίσης Agatha Christie αλλά με μία πιο σύγχρονη ματιά. Το έξυπνο χιούμορ βοηθά την ταινία να κυλήσει πιο ομαλά σε αυτή την ιστορία εγκλήματος.


Αφού ανακαλύπτουμε ένα-ένα τα κίνητρα των μελών οικογένειας για την διάπραξη του φόνου όλοι οι ηθοποιοί δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες αν και κάποιοι διαθέτουν περισσότερο screen-time από κάποιους άλλους. Οι υποψίες υπάρχουν για όλους και ο ντετέκτιβ που υποδύεται ο Daniel Craig δεν αφήνει κανέναν από τα μάτια του. Εξίσου με τον Craig απόλαυσα τους ρόλους των Chris Evans και Ana De Arnas η οποία υποδύεται την συμπαθέστατη βοηθό-νοσοκόμα του δολοφονημένου Χάρλαν που υποδύεται ο Christopher Plummer.


Η ταινία ξεδιπλώνεται πολύ όμορφα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Johnson μέσω των ωραίων σκηνικών, τις κατάλληλες γωνιές λήψης και το ευφυές μοντάζ μας χαρίζει μία ταινία μυστηρίου που σου κρατά το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.


Συνήθως οι σύγχρονες ταινίες μυστηρίου δεν έχουν την σπιρτάδα και το ενδιαφέρον που διαθέτει το Knives Out. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί αρκετές ανατροπές, μέχρι την εύρεση του δολοφόνου και όλοι οι χαρακτήρες συνεισφέρουν έτσι ώστε να βγει αυτό το καλό αποτέλεσμα. Το “Knives Out” είναι ένα φρέσκο παράδειγμα ταινίας μυστηρίου, που ανανεώνει το είδος και μας χαρίζει ταυτόχρονα και το γέλιο.


Εν κατακλείδι, η ταινία Knives Out διαθέτει πανέξυπνο σενάριο και σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος. Ένα απολαυστικό δείγμα ταινίας μυστηρίου που παραμένει πιστό στους κανόνες του είδους αλλά δείχνει επίσης φρεσκάδα. Το ταλαντούχο cast και η μαεστρία του σκηνοθέτη συνθέτουν αρμονικά μία από τις πιο ωραίες ταινίες του 2019.


Βαθμολογία 88%

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page