top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

How I Met your Mother : 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε

H σειρά How I met your mother είναι μία από τις αγαπημένες μου sitcom σειρές παρά το αμφιλεγόμενο τέλος της το οποίο δεν άρεσε σε πολλούς θαυμαστές. Μέσα από τις 9 σεζόν που άρχισαν να μεταδίδονται το 2005 και έκλεισαν τον κύκλο τους το 2014 γνωρίζουμε τον Ted Mosby καθώς μας περιγράφει πως γνώρισε την γυναίκα της ζωής του. Την παρέα συμπληρώνουν οι Marshall,Lily,Robin και ο wait for it …Barney τους οποίους βλέπουμε να αράζουν στο αγαπημένο τους Bar τις περισσότερες φορές . Η σειρά ήταν πολύ δημοφιλής κατά την διάρκεια προβολής της και εξακολουθεί να είναι αγαπημένη σε πολλούς ακόμα και σήμερα. Οπότε πάμε να δούμε 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την σειρά How I met your Mother.




10. Η μπλε γαλλική κόρνα κατέληξε στα χέρια του Josh Radnor όταν τελείωσε η σειρά


Οι δημιουργοί της σειράς Bays και Thomas συμφώνησαν να μοιραστούν την κόρνα που θα ήταν ενθύμιο από την σειρά και έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο στην αρχή και στο τέλος της. Δηλαδή θα την είχε για ένα χρονικό διάστημα ο ένας και μετά αντίστοιχα θα την έπαιρνε ο άλλος. Όμως όπως δήλωσαν οι ίδιοι ο Josh Radnor που υποδύεται τον Ted Mosby τους ζήτησε να την πάρει, έτσι και οι δύο συμφώνησαν να του δώσουν αυτό το ενθύμιο καθώς το ένιωθαν πιο σωστό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενθύμια από την σειρά πήρε ο Neil Patrick Harris, συγκεκριμένα το Playbook του Barney αλλά και το τραπέζι της παρέας από το Maclaren’s . Η Cobie Smulders πήρε ένα σακάκι της Robin Sparkles και η Alysson Hannigan τον μικρό βρετανικό τηλεφωνικό θάλαμο.


9. Οι δύο ηθοποιοί που υποδύονταν τα παιδιά του Ted ήξεραν από την αρχή το τέλος της σειράς


Η Lyndsy Fonseca και ο David Henrie που μπορεί να τον γνωρίζετε από τους Μάγους του Γουέιβερλι υποδύονταν τους Penny και Luke , τα παιδιά του Ted τα οποία κάθονταν στον καναπέ και άκουγαν τις ιστορίες του πατέρα τους. Όλες αυτές οι σκηνές γυρίστηκαν την πρώτη σεζόν λόγω του ότι τα παιδιά θα μεγάλωναν αλλά οι σκηνές χρησιμοποιήθηκαν και τα επόμενα

8 χρόνια. Στην σκηνή του φινάλε συμμετείχαν οι δύο δημιουργοί της σειράς και τα δύο παιδιά του Ted, οι δύο ηθοποιοί υπέγραψαν ένα συμβόλαιο στο οποίο υπόσχονταν ότι θα κρατήσουν κρυφό το τέλος της σειράς κάτι που το έπραξαν και τους τιμά ιδιαίτερα αφού υπήρχαν και κάποιες δυσκολίες. Ο David Henrie δήλωσε συγκεκριμένα ότι θαυμαστές της σειρά τον πλησίαζαν σε μπαρ και του κερνούσαν ποτά με αντάλλαγμα να μάθουν το πως τελειώνει η σειρά.


8. Σύντροφοι των ηθοποιών στην πραγματική ζωή είχαν μικρούς ρόλους στην σειρά


Ο σύζυγος της Alyson Hannigan ,Alexis Denisof έπαιξε τον ιδιόρρυθμο παρουσιαστή ειδήσεων Sandy Rivers για 10 επεισόδια. Ο σύζυγος της Cobie Smulders Taran Killam ήταν στον ρόλο του Gary Blauman. Επίσης ο σύζυγος του Neil Patrick Harris David Burtka υποδύθηκε τον Scooter ,που είχε εμμονή με την Lily από το σχολείο.


7.Η Britney Spears ήθελε να παίξει στην σειρά


Το επεισόδιο «Ten Sessions» ήταν ένα επεισόδιο σταθμός για την σειρά καθώς η σειρά έφτασε στο υψηλότερο ποσοστό στην κατηγορία 17-49 ετών κάτι που έσωσε την σειρά από πιθανή ακύρωση. Η τραγουδίστρια Britney Spears έπαιξε την γραμματέα της Stella που είχε ένα μεγάλο ρόλο στην σειρά. Μάλιστα οι δημιουργοί της σειράς όταν έμαθαν ότι η Britney Spears ήθελε να παίξει στην σειρά αγχώθηκαν ότι θα ήθελε τον ρόλο της Stella όμως προτίμησε η ίδια τον ρόλο της γραμματέα.


6. Το Bar MacLaren’s πήρε το όνομά του βασισμένο σε ένα μέλος της παραγωγής


Το αγαπημένο Bar της παρέας στο οποίο αράζουν το μεγαλύτερο μέρος των επεισοδίων ονομάστηκε MacLaren’s προς τιμή ενός βοηθού πραγωγής τον Carl MacLaren. Η διαμόρφωση του bar αλλά και γενικά η όλη ιδέα γύρω του είναι βασισμένη στο bar McGees το οποίο βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και εκεί έγραφαν για το Show του Letterman οι Bays και Thomas.


5.O Jim Parsons του Big Bang Theory έκανε audition για τον ρόλο του Barney


Ο Jim Parsons δήλωσε ότι όταν έκανε audition για τον ρόλο του Barney αντιλήφθηκε ότι θα ήταν ένας άντρας ακαταμάχητος που θα ενθουσίαζε τις γυναίκες, Αστειεύτηκε ότι δεν μπορεί να τον δει κάποιος εμφανισιακά και να σκεφτεί αυτό το πράγμα για εκείνον. Οπότε ο ρόλος κατέληξε στον αγαπημένο μας Neil Patrick Harris ο οποίος δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μας ως Barney, το ίδιο ισχύει και για τον Jim Parsons ως Sheldon Cooper.


4. Οι Ted , Marshall και Lily είναι βασισμένοι σε πραγματικά άτομα


Οι δημιουργοί Carter Bays και Craig Thomas έγραφαν για το Show του Letterman ,έτσι όταν τους ζητήθηκε να φτιάξουν μία σειρά σκέφτηκαν πως ήταν οι δικές τους ζωές το 1997. Ο Carter Bays σπαταλούσε πολύ χρόνο στο διαμέρισμα του Thomas το οποίο μοιραζόταν με την τώρα γυναίκα του Rebecca, o Bays παραπονιόταν συχνά στο ζευγάρι για το πότε θα βρει και αυτός κάποια κοπέλα. Έτσι στην σειρά ο Ted είναι εμπνευσμένος από τον Bays και οι Marshall και Lily από τους Thomas και Rebecca. Επίσης κάποιες στιγμές από την πραγματική ζωή τους εμφανίζονται στην σειρά, όπως το όταν ο Ted κάλεσε κάποια σε ένα γάμο ενώ δεν είχε σημειώσει στην πρόσκληση το +1 , ακόμα και το όταν η Lily χώρισε για λίγο με τον Marshall και ο Ted την αποκάλεσε Bitch ήταν κάτι που έγινε στην πραγματική ζωή αλλά με τους Bays και Rebecca.


3. Ο ρόλος των Ted και Robin προσφέρθηκε πρώτα σε άλλους ηθοποιούς


Συγκεκριμένα ο Scott Foley στον ρόλο του Ted και η Jennifer Love-Hewitt στον ρόλο της Robin. Όμως απέρριψαν την πρόταση και τους ρόλους πήραν οι αγαπημένοι μας Josh Radnor και Cobie Smulders.


2.Η ατάκα-πέσιμο “Have you met Ted?” χρησιμοποιούταν από το αφεντικό των δύο δημιουργών


Όπως είχα αναφέρει προηγουμένως οι δύο δημιουργοί της σειράς Carter Bays και Craig Thomas πήγαιναν στο bar McGees για να γράψουν για τον Letterman. Το αφεντικό τους Justin Stangel που επίσης έγραφε για τον Letterman χρησιμοποιούσε αυτό το pick-up line όταν περνούσε κάποιο ωραίο κορίτσι και έλεγε “Have you met Carter?”. Έτσι η φράση χρησιμοποιείται κατά πολύ από τον Barney Stinson στην σειρά αλλά και από άλλους χαρακτήρες.


1.Το κάπνισμα του Jason Segel ήταν πρόβλημα για την Alyson Hannigan


Στην σειρά είδαμε επεισόδια στα οποία οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα και τους δημιουργούσε πολλά προβλήματα τα οποία από ότι φαίνεται δημιούργησαν πρόβλημα και στην πραγματικότητα. H Lily και ο Marshall ήταν συνέχεια μαζί στην σειρά και ο Jason Segel που υποδύεται τον Marshall κάπνιζε και στην πραγματικότητα. Η Hannigan δήλωσε ότι κάποιες φορές που έπρεπε να τον φιλήσει αισθανόταν σαν να φιλούσε ένα τασάκι. Ο Segel κατάφερε να το κόψει για ένα χρόνο αλλά μετά λόγω άγχους ξαναξεκίνησε το κάπνισμα.

222 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page