top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Friends : 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε

Η αγαπημένη σειρά Friends ή «Τα Φιλαράκια» έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση πριν από περίπου 25 χρόνια! Όμως η sitcom σειρά παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα καθώς οι 10 σεζόν που διήρκησε η σειρά παρακολουθούνται ξανά και ξανά από τους θαυμαστές αλλά και από νέους θεατές που ανακαλύπτουν τώρα το φαινόμενο «Friends». Οπότε πάμε να δούμε 10 πληροφορίες που ίσως δεν ξέρατε για τα "Φιλαράκια".


10. Το αρχικό όνομα της σειράς δεν ήταν Friends

Το όνομα της σειράς θα ήταν Insomnia Café μέχρι που οι παραγωγοί αποφάσισαν ότι δεν ταίριαζε με το ύφος και την ιστορία της σειράς. Στην συνέχεια σκέφτηκαν ονόματα όπως Friends Like Us και Six of One μέχρι να καταλήξουν στο τελικό Friends.


9. Οι ηθοποιοί είχαν τεράστια αύξηση στην αμοιβή τους ανά επεισόδιο

Στην πρώτη σεζόν οι 6 βασικοί ηθοποιοί αμείβονταν με $22.000 ανά επεισόδιο. Μέχρι την δέκατη σεζόν το ποσό έφτασε στο $1.000.000 ανά επεισόδιο.


8. Η Ellen DeGeneres προοριζόταν για τον ρόλο της Phoebe

Η Lisa Kudrow δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο της Phoebe. Οι παραγωγοί ήθελαν την Ellen DeGeneres στον ρόλο αλλά πήραν αρνητική απάντηση.


7. Η σχέση μεταξύ Ross και Rachel ήταν κάτι που οι σεναριογράφοι σκέφτηκαν μετά την έναρξη της σειράς.

Ο David Schwimmer και η Jennifer Aniston στους ρόλους των Ross και Rachel είχαν απίστευτη χημεία που φαινόταν στην οθόνη. Οι σεναριογράφοι πρόσθεσαν αυτή την ρομαντική σχέση λόγω αυτής της χημείας που είχαν οι δύο ηθοποιοί.


6. Ο Gunther ήρθε ως κομπάρσος στην σειρά αλλά έμεινε

Ο ηθοποιός James Michael Tyler που βλέπουμε ως barista στο καφέ στο οποίο αράζουν οι πρωταγωνιστές ήρθε για ένα επεισόδιο ως κομπάρσος. Όμως έμεινε στην σειρά καθώς ήταν ο μόνος που ήξερε να χειριστεί την μηχανή εσπρέσο.


5. Οι αριθμοί των διαμερισμάτων των πρωταγωνιστών άλλαξαν μετά την πρώτη σεζόν

Ο αριθμός 5 στο διαμέρισμα της Μόνικα και ο αριθμός 4 στο διαμέρισμα του Τσάντλερ έγιναν 20 και 19 αντίστοιχα μετά την πρώτη σεζόν. Αυτή η απόφαση πάρθηκε από τους σεναριογράφους καθώς τα διαμερίσματα σε ψηλότερους ορόφους ήταν λογικό να έχουν και ψηλότερους αριθμούς.


4. O Bruce Willis δεν ανταμείφθηκε για το cameo του στην σειρά

Μετά από ένα στοίχημα που έχασε από τον Mathew Perry με τον οποίο συμπρωταγωνίστησε στην ταινία The Whole Nine Yards, ο Bruce Willis έδωσε την αμοιβή του από την σειρά σε φιλανθρωπίες. Το στοίχημα είχε να κάνει με το αν η ταινία τους The Whole Nine Yards θα βρισκόταν στην κορυφή του Box Office μετά την πρώτη εβδομάδα προβολής, κάτι που έγινε πραγματικότητα.


3. Ταξίδι στο Vegas

Πριν βγει το πρώτο επεισόδιο της σειράς στον τηλεόραση, το cast ταξίδεψε στο Las Vegas όπου δείπνησαν στο Caesar’s Palace. Εκεί τους είπαν να απολαύσουν την τελευταία τους στιγμή «ανωνυμίας» πριν γίνουν διάσημοι. Το Caesar’s Palace είναι επίσης το μέρος όπου ο Ross και η Rachel παντρεύονται στην σειρά.


2. Γυρίσματα με κοινό

Τα περισσότερα επεισόδια της σειράς γυρίζονταν με κοινό και το γύρισμα είχε διάρκεια περίπου 5 ωρών. Τα επεισόδια τα οποία τελείωναν με κάποιο cliffhanger ήταν όμως η εξαίρεση του κανόνα καθώς γυρίζονταν χωρίς κοινό.


1. Η Courtney Cox ως Rachel

Ο ρόλος της Rachel θα πήγαινε πρώτα στην Courtney Cox μέχρι που η ίδια ζήτησε να πάρει τον ρόλο της Monica καθώς την έβρισκε πιο δυναμική.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page