top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Extraction Greek Review

Σε αυτή την ταινία δράσης, παραγωγής του Netflix έχουμε ένα mini reunion του Avengers Endgame καθώς συναντιούνται ξανά οι αδερφοί Russo με τον Thor του Marvel Cinematic Universe, Chris Hemsworth.



Η ταινία διαθέτει εξαιρετικές σκηνές δράσης με απίστευτα πλάνα και χορογραφίες μαχών που κάνουν τον θεατή να νιώθει ότι ζει και αυτός τις συγκεκριμένες σκηνές. Αυτές οι σκηνές οφείλονται κυρίως στον σκηνοθέτη και διάσημο κασκαντέρ Sam Hargrave, ενώ η ταινία βασίζεται σε σενάριο του Joe Russo, και πρωταγωνιστούν εκτός από τον Hemsworth οι Rudhraksh Jaiswal, Randeep Hooda και David Harbour.

Η ταινία είναι βασισμένη στο comic book 'Ciudad' των Ande Parks, Joe και Anthony Russo και σε σχέδιο Fernando Leon Gonzalez και Eric Skillman.


O Tyler Rake τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth είναι ένας αδίστακτος μισθοφόρος με αρκετά σκοτεινό παρελθόν. Η νέα του αποστολή είναι να ταξιδέψει στο Μπαγκλαντές για να σώσει τον απαχθέντα γιο ενός βαρόνου ναρκωτικών με αντάλλαγμα μια μεγάλη ανταμοιβή. Η αποστολή αυτή όμως δεν εξελίσσεται όσο εύκολα περίμενε και έτσι πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με πολλές άλλες δυσκολίες μέχρι να την φέρει εις πέρας.


Η ταινία αν και διαθέτει ένα προβλέψιμο και κάπως βαρετό σενάριο σε ελκύει με τις πολύ ωραίες λήψεις των σκηνών δράσης που συχνά μοιάζουν σαν βιντεοπαιχνίδι. Ο Hargrave δείχνει ότι ξέρει τι αρέσει στο κοινό έτσι μας χαρίζει άρτιες σκηνές δράσης και θεαματικές χορογραφίες μονομαχιών.


Η βία της ταινίας σερβίρεται ωμή μπροστά από τα μάτια του θεατή, οι μάχες σώμα με σώμα με κοντινά πλάνα σε στενούς χώρους και οι σκηνές καταδίωξης αποζημιώνουν τον θεατή που βλέπει την ταινία παρά το φτωχό σενάριο.


Άλλωστε σε βίντεο που δημοσίευσε το Netflix βλέπουμε το πώς γυρίστηκε με μία λήψη μία από τις πιο μεγάλες σκηνές καταδίωξης της ταινίας. Με τον Hargrave να παίρνει την κάμερα στα χέρια του έτσι ώστε να εξασφαλίσει την τέλεια λήψη. Η αίσθηση βιντεοπαιχνιδιού που έχουν αυτές οι σκηνές σε βάζουν στο κέντρο της δράσης.


Αν και η ταινία κάνει μία προσπάθεια να σε συνδέσει με τους χαρακτήρες , καταλήγεις να μην θυμάσαι κανέναν μετά το τέλος της ταινίας . Ο Chris Hemsworth κάνει καλή προσπάθεια στον ρόλο του αλκοολικού μισθοφόρου όμως οι υπόλοιποι χαρακτήρες περνούν περισσότερο αδιάφοροι.


Οπότε το Extraction είναι καθαρά μία παρεϊστικη ταινία για να την δείτε ένα βράδυ με τους φίλους σας. Δεν χρειάζεται να δώσετε υπερβολική σημασία στην πλοκή καθώς ξεδιπλώνεται από μόνη της πολύ προβλέψιμα. Το δυνατό σημείο της ταινίας είναι οι μονομαχίες και οι σκηνές δράσης που θα σας ανταμείψουν για τις δύο ώρες που θα καθίσετε μπροστά από την τηλεόραση.


Βαθμολογία 75%

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page