top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Eurovision Song Contest : The story of Fire Saga (Greek Review)

Η ταινία Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga έκανε πρεμιέρα στο Netflix σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου. Αποτελεί μία κωμωδία -παρωδία του πολύχρονου διαγωνισμού τραγουδιού της Ευρώπης και πρωταγωνιστούν οι Οι Will Ferrell (Lars) και Rachel McAdams (Sigrit) οι οποίοι υποδύονται το πρωταγωνιστικό δίδυμο της μπάντας που θέλει από την πρώτη στιγμή να κερδίσει τη Eurovision .



Μέσα από την ταινία βλέπουμε την περιπέτειά αυτών των ιδιόρρυθμων performer στην προσπάθεια τους να νικήσουν τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού . Έτσι τίθενται αντιμέτωποι με άλλους διαγωνιζόμενους αλλά και με τον πατέρα του Lars ο οποίος είναι απογοητευμένος από τον γιο του. Όμως οι δύο πρωταγωνιστές είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν σε όλους ότι μπορούν να τα καταφέρουν.


Μαζί όμως με τους κεντρικούς πρωταγωνιστές, Will Ferrell και Rachel McAdams, παίζουν επίσης οι Pierce Brosnan και Dan Stevens καθώς και αρκετά γνώριμα πρόσωπα από τον διαγωνισμό της Eurovision όπως ο Alexander Rybak που εκπροσώπησε την Νορβηγία το 2009 και 2018,η Conchita Wurst η οποία εκπροσώπησε την Αυστρία το 2014, την Netta με το Ισραήλ 2018 αλλά και πολλούς άλλους αστέρες που συμμετείχαν στον θεσμό.


Στην ταινία συμμετέχει επίσης ο γνωστός παρουσιαστής late show και σχολιαστής του διαγωνισμού Graham Norton. Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία διατίθεται και μεταγλωττισμένη στο Netflix όμως εγώ προτίμησα την υποτιτλισμένη έκδοση.


Δεν περίμενα περισσότερα από την ταινία από όσα πρόσφερε. Κλασσική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Will Ferell ο οποίος είναι και co-writer της ταινίας. Οι ερμηνείες δεν είναι άσχημες αν και φαίνεται ότι η κωμωδία δεν είναι το βασικό είδος ταινίας για την Rachel McAdams.

Είναι μία καλή ταινία για ένα χαλαρό βράδυ με παρέα . Περιέχει τα αστεία της που θα σε κάνουν να γελάσεις , αν και πρόκειται για μία παρωδία της Ευρώπης δεν νιώθω ενοχλημένος. Άλλωστε έχουμε δει πολλά πιο παράξενα πράγματα στον διαγωνισμό της Eurovision που η ιστορία των Fire Saga δεν μου φαίνεται τόσο παράξενη.


Η ιστορία του Lars μου φάνηκε ενδιαφέρον και η σχέση των δύο πρωταγωνιστών , που είναι κάπως αδερφική-σεξουαλική σου βγάζει γέλιο. Ίσως το ότι δεν περίμενα πολλά περισσότερα από την ταινία και την είδα πολύ χαλαρά για αυτό τον λόγο δεν υπάρχουν πολλά αρνητικά σχόλια.


Εν κατακλείδι, οι Αμερικανοί έφτιαξαν μία ταινία-παρωδία για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού της Ευρώπης ,ίσως και του κόσμου. Παρά τα 64 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού η ταινία δεν προσβάλει τη ήπειρο η τον διαγωνισμό κατά την δική μου άποψη. Είναι μία χαλαρή κωμωδία που απαιτεί την συντροφιά της παρέας σας για να αγνοήσετε κάποια προβλήματα που υπάρχουν και να σας κάνει να γελάσετε, αφού τα γεγονότα και τα performance της ταινίας δεν διαφέρουν τόσο πολύ από την πραγματική Eurovision.


Βαθμολογία 70%

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page