top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Community Review

Updated: Apr 22, 2020

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του στο Netflix αποφάσισα να πω την άποψή μου για την σειρά Community που την θεωρώ εγώ, αλλά και πολλοί κριτικοί ως μία από τις πιο δημιουργικές SitCom σειρές που πέρασαν από την αμερικανική τηλεόραση. Δεν έφτασε ποτέ το δημοφιλές Friends ή How I Met Your Mother όμως κατάφερε να κρατηθεί παρά τα σχετικά χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης για 6 σεζόν με όπλα τις καλές κριτικές και ένα περιορισμένο μεν αλλά πανίσχυρο fan club με έντονη δραστηριοποίηση στο Διαδίκτυο.

Μέσα από 6 σεζόν που τέλειωναν όλες με ένα κλίμα αβεβαιότητας καθώς και οι ίδιοι ηθοποιοί και συντελεστές δεν ήξεραν αν θα επέστρεφαν την επόμενη χρονιά γνωρίζουμε τις καθημερινές περιπέτειες ενός από τα πιο παράξενα και ποικιλόμορφα studygroup.

Η σειρά προβλήθηκε από το 2009 μέχρι το 2014 στο NBC αλλά υπήρξε και μία σεζόν στο Yahoo Screen to 2016.

To κάθε μέλος αυτού του study group οδηγείται στο Greendale community college ως μία από τις τελευταίες επιλογές καθώς όλοι έχουν σε ένα βαθμό αποτύχει στην ζωή τους είναι σε ένα βαθμό όλοι αταίριαστοι. Αρχίζοντας με τον Jeff έναν «εξυπνάκια» παράνομο δικηγόρο ο οποίος χάνει την άδεια του όταν αποκαλύπτεται ότι δεν έχει πτυχίο έτσι αναγκάζεται να πάει στο κοινοτικό κολλέγιο. Εκεί γνωρίζει την Britta ,ακτιβίστρια επαναστάτρια και vegan , την Shirley μία χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών, τον Abed έναν αραβικής καταγωγής πανέξυπνο geek με σύνδρομο Asperger, την νεαρή Annie η οποία αν και γλυκιά ,έξυπνη κατέληξε σε αυτό το κολλέγιο λόγω του εθισμού της στα χάπια, τον Troy πρώην παίκτη του αμερικάνικου φούτμπολ και τον Pierce Hawthorne ένα εκκεντρικό εκατομμυριούχο. Η πλοκή βασίστηκε στις προσωπικές εμπειρίες του δημιουργού της σειράς Dan Harmon από τη φοίτησή του σε κοινοτικό κολλέγιο.

Η πρώτη σεζόν αφιερώνεται περισσότερο στους χαρακτήρες και το πως γνωρίζουν ο ένας τον άλλον αλλά και το κολλέγιο. Με το επεισόδιο Modern Warfare όπου ουσιαστικά το κολλέγιο γίνεται ένα γήπεδο paintball το Community άρχισε να δείχνει ότι διαφέρει. Στην πραγματικότητα ήταν μία παρωδία ταινίας δράσης, όπου οι fans της σειράς αν και λίγοι ξετρελάθηκαν, έκαναν χαμό στο ίντερνετ με την σειρά. Έτσι άρχισαν θεματικά επεισόδια παρωδίες όπως Law&Order, Western, Star Wars αλλά και πολλά άλλα. Την συγκεκριμένη εποχή ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την τηλεόραση αλλά κάτι που άρεσε και πρωτοτυπούσε όμως πολλοί υποστήριζαν ότι περιόριζε το fanbase σε ένα μικρότερο βαθμό.

Στην δεύτερη σεζόν που θα θεωρούσα την καλύτερη τα επεισόδια παίρνουν περισσότερο αυτή την μορφή του Modern Warfare , με ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο εξολοκλήρου σε stop motion animation αλλά και ένα επεισόδιο όπου ο Troy και ο Abed κτίζουν ένα φρούριο από κουβέρτες στο κολλέγιο.

Η πιο απογοητευτική σεζόν ήταν η τέταρτη με την αποχώρηση του δημιουργού Dan Harmon η ποιότητα και το χιούμορ της σειράς έπεσαν εμφανέστατα αλλά ακόμη και σε αυτή την σεζόν το ταλέντο των Joel Mchale, Alison Brie και Donald Glover σώζουν κάπως την σεζόν. Επίσης αυτή ήταν η σεζόν που αποχώρησε ο Chevy Chase (Pierce) λόγω προβλημάτων στα γυρίσματα. Με την επιστροφή του Harmon στην 5η σεζόν το επίπεδο ξανανέβηκε αλλά η έξοδος του Donald Glover μείωσε και άλλο το αγαπημένο μας Study Group .

Παρά τις απώλειες το Community συνέχισε να εντυπωσιάζει με το χιούμορ του καθώς άλλοι χαρακτήρες όπως o κοσμήτορας Pelton κράτησαν την πρωτοτυπία.

Ένα εξαιρετικά γραμμένο σενάριο , ηθοποιοί φτιαγμένοι για τους ρόλους τους και καλογραμμένοι διάλογοι είναι από τους λόγους να δείτε την σειρά. Επίσης η σειρά ήταν η αφετηρία να ξεκινήσουν η αδερφοί Russo την σκηνοθετική τους πορεία στο Marvel Cinematic Universe. Με την επανακυκλοφορία στο Netflix ελπίζουμε να γίνει επιτέλους η πολυπόθητη ταινία ώστε να εκπληρωθεί η προφητεία/επιθυμία του Abed #SixSeasonsAndaMovie που χρησιμοποιείται από τους θαυμαστές στα social media.

Αποτέλεσμα : 90% ΔΕΙΤΕ ΤΟ


24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page