top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Cobra Kai : Season 3 (GREEK REVIEW)

H 3η σεζόν του Cobra Kai κυκλοφόρησε την Πρωτοχρονιά, πολλοί την περίμεναν με ανυπομονησία αφού οι δύο πρώτες μας ξαναέβαλαν στο σύμπαν του Karate Kid και μας χάρισαν απίστευτες χορογραφίες μάχης αλλά και ανάπτυξη χαρακτήρων από το Karate Kid Saga.




Το Cobra Kai πλέον προβάλλεται στο Netflix αλλά η συνταγή των 10 επεισοδίων με διάρκεια περίπου 30 λεπτών δεν έχει αλλάξει. Είναι μία σειρά που προσωπικά αγάπησα λόγω και της νοσταλγίας από τις ταινίες Karate Kid, η 3η σεζόν μας προσφέρει ακόμα περισσότερα Flashbacks από τις ταινίες καθώς και επιστροφές χαρακτήρων όπως ο Chozen , η Kumiko και η Ali.


Η νέα σεζόν αν και πολλοί είχαν τους προβληματισμούς τους λόγω της μετακίνησης και αποκλειστικότητας του Netflix καταφέρνει να διαψεύσει και να μας προσφέρει μία άρτια σεζόν που προχωράει την ιστορία ένα βήμα παραπέρα.


Η ιστορία της 3ης σεζόν ξεκινά λίγες μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα του φινάλε της δεύτερης σεζόν με τους πρωταγωνιστές να προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν. Μέσα σε αυτές τις μέρες αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει και οι εξελίξεις βρίσκουν τους χαρακτήρες εντελώς απροετοίμαστους με τον Johnny να είναι αυτός που δυσκολεύεται περισσότερο να αντιμετωπίσει όσα συνέβησαν και να ζήσει την νέα πραγματικότητα.

Βρίσκουμε τον Miguel να παλεύει να ξυπνήσει από το κώμα, κάτι που καταφέρνει όπως μας είχε φανερώσει και το Trailer. O Daniel παλεύει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική του ζωή και το καράτε , έτσι δίνεται η αφορμή να πάει στην Ιαπωνία όπου έχουμε αρκετά flashbacks από το Karate Kid 2. Παράλληλα πίσω στο Valley το Cobra Kai κάτω από την κυριαρχία πλέον του Kreese σπέρνει τον φόβο σε όλο τον κόσμο. Η γρήγορη ροή της σεζόν και η προβολή διάφορων προβλημάτων , με αρκετό χρόνο προβολής σε όλους τους χαρακτήρες σε κρατά καθηλωμένο. Η μίξη της ιστορίας με την απαραίτητη δράση που χρειάζεται σε κάθε επεισόδιο συνεισφέρει σε ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα.


Η 3η σεζόν προσφέρει στιγμές συνεργασίας μεταξύ των Johnny και Daniel αν και ο ανταγωνισμός τους δεν χάθηκε πλέον συμπεριφέρονται περισσότερο σαν ενήλικες και δεν επικρατεί αυτή η ανώριμη στάση στην κόντρα τους. Ο Kreese είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος κακός της σεζόν , έτσι Johnny Lawrence και Daniel Larusso συνεργάζονται για να τον αντιμετωπίσουν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε αυτή την σεζόν μαθαίνουμε περισσότερα και για την ζωή του Kreese ,κάτι που μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον αλλά και καλογραμμένο.


Τα επεισόδια κυλούν ομαλά και συνεισφέρουν σταδιακά έτσι ώστε να φτάσουμε στο φινάλε. Τα reunions είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην σεζόν και προσφέρουν νοσταλγία, αλλά και την ομαλή ροή στην πλοκή της ιστορίας . Η σειρά για ακόμα μια φορά είναι άρτια σκηνοθετικά και η μουσική επένδυση της ντύνει ακριβώς όπως πρέπει την κάθε σκηνή είτε πρόκειται για δράση ή συγκίνηση. Επίσης η σειρά προσπαθεί να δώσει αρκετά μηνύματα κατά του bullying κάτι που βρήκα θετικό.


Συνοψίζοντας, η 3η σεζόν του Cobra Kai παρά την μετακίνηση της στο Netflix συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Οι χαρακτήρες ωρίμασαν, είδαμε ωραίες σκηνές μάχης αλλά και όμορφα Reunions και περιμένουμε με ανυπομονησία την 4η σεζόν που δεν δείχνει να είναι η τελευταία αφού η δημοτικότητα της σειράς ανεβαίνει συνεχώς.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 87%

42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page