top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Breaking Bad Greek Review

Breaking Bad μία σειρά που ανέβαλα για χρόνια την προβολή της αλλά με το που την ξεκίνησα κόλλησα και είδα τις 5 σεζόν μέσα σε 3 εβδομάδες. Δεν πρόκειται για μία σειρά που θα δεις και θα ξεχάσεις μετά από ένα χρονικό διάστημα, σε κάνει να σκεφτείς την ψυχολογία ορισμένων ανθρώπων και στο που μπορούν να φτάσουν. Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται και να αναλύει τις πράξεις των πρωταγωνιστών και τα κίνητρα που έχουν για να προβούν σε κάποιες πράξεις.



Αρχίζοντας το Breaking Bad αποτελείται όπως ανέφερα προηγουμένως από 5 σεζόν, η πρώτη αποτελείται από 7 επεισόδια, οι 3 επόμενες από 13 επεισόδια ενώ η τελευταία από 16 επεισόδια και η διάρκειά τους κυμαίνεται μεταξύ 48 -58 λεπτών.


Η πλοκή της σειράς προέκυψε από μία συζήτηση του συγγραφέα παραγωγού και σκηνοθέτη της σειράς Vince Gilligan με ένα φίλο του. Η συζήτηση είχε να κάνει με μια είδηση για ένα κινητό εργαστήριο χημικών όπλων του Σαντάμ Χουσεΐν .Αστειεύτηκαν μεταξύ τους ως άνεργοι και είπαν ότι θα μπορούσαν να φτιάχνουν μεθαμφεταμίνες σε ένα κινητό εργαστήριο για να βγάλουν λεφτά. Ήταν μια πλακά που όμως έβαλε τον Gilligan σε σκέψεις. Μετά από 2 μέρες ο Gilligan πήρε τηλέφωνο τον φίλο του και τον ρώτησε αν μπορεί να προχωρήσει με την ιδέα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Breaking Bad.


Όλα αρχίζουν όταν ένας φιλήσυχος καθηγητής χημείας, ο Walter White διαγιγνώσκεται με καρκίνο τρίτου σταδίου και o γιατρός του δίνει δύο χρόνια ζωής. Έτσι αλλάζει όλη η οπτική του για την ζωή αφού μέσα του αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει συνεισφέρει τίποτα στον κόσμο. Αποφασίζει να ρισκάρει τα πάντα έχοντας να χάσει ελάχιστα με σκοπό να αφήσει στην γυναίκα και τα παιδιά του χρήματα .Με τον Jesse Pinkman πρώην μαθητή του και νυν έμπορο ναρκωτικό αποφασίζουν να συνεργαστουν και να γίνουν παραγωγοί ναρκωτικών.


Μέσα από την σειρά βλέπουμε πως τα χρήματα αλλά και το σύντομο χρονικό διάστημα που του απομένει μετατρέπουν τον Walter σε ένα άλλο άνθρωπο άπληστο και εγωιστή που δεν αντιλαμβάνεται τι προκαλεί στους γύρω το με τις αποφάσεις του.


Η σειρά είναι ένα μείγμα Western με Film Noir , διαθέτει έξυπνους διάλογους εξαιρετικές λήψεις ,σκηνές δράσης ,χορογραφίες μαχών και υπέροχες ερμηνείες καθώς κανένας χαρακτήρας δεν σε αφήνει αδιάφορο. Ακόμη και αν οι πρωταγωνιστές είναι ουσιαστικά εγκληματίες , σε κάνουν να ενδιαφερθείς για αυτούς και για την ζωή τους.


Η πρώτη σεζόν σε βάζει στο κλίμα του τι θα ακολουθήσει γνωρίζουμε τους κύριους πρωταγωνιστές και την ιστορία τους, αλλά από την 2η σεζόν και μετά είναι που μπορούμε να πούμε ότι η σειρά έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας. Γνωρίζουμε συνέχεια νέους χαρακτήρες οι οποίοι εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο το εξαιρετικό cast και όλοι μας κάνουν να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για την ζωή τους , όπως για παράδειγμα ο Gustavo Fring ή ο Saul Goodman ο οποίος απέκτησε και την δική του Spin-off σειρά Better Call Saul.

Σίγουρα το κοινό θα λατρέψει την ιστορία της αλλαγής του πρωταγωνιστή Walter White από έναν άνθρωπο με καλές προθέσεις στον αντί-ηρώα και βασιλιά στο τοπικό εμπόριο ναρκωτικών alter ego του Heisenberg.


Μεγάλη επιτυχία οφείλεται στο cast όπως δείχνουν και τα βραβεία που έχουν αποσπάσει οι ηθοποιοί αλλά και η σειρά. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Breaking Bad στις αρχές του 2014 μπήκε στο Guinness Book of Records ως η υψηλοτέρα βαθμολογημένη σειρά όλων των εποχών.


Ο Bryan Cranston είναι εξαιρετικός στον ρόλο του Walter White ,όπως και ο Aaron Paul στον ρόλο του Jesse Pinkman. Αγαπημένες μου ερμηνείες όμως είναι αυτή του Dean Norris ως Hank Schrader και Giancarlo Esposito vς Gustavo Fring.


Συνοψίζοντας ,αν δεν έχετε δει ακόμη την σειρά βάλτε την στην λίστα σας καθώς πρόκειται για μία αν όχι την καλύτερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών. Επεισόδιο με επεισόδιο η ιστορία πραγματικά σε καθηλώνει και περιμένεις τι θα ακολουθήσει. Η σκηνοθεσία , η παραγωγή και οι ηθοποιοί της σειρά πραγματικά σε κάνουν να κολλήσεις στην οθόνη.


Βαθμολογία 96 %

105 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page