top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Breaking Bad : 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε

To Breaking Bad αποτελεί ίσως την καλύτερη σειρά που υπήρξε ποτέ. Το εξαιρετικό μείγμα των ερμηνειών, σκηνοθεσίας και σεναρίου δημιούργησε αυτή την σειρά φαινόμενο που συζητιέται ακόμα και σήμερα . Οπότε πάμε να δούμε 10 πληροφορίες που ίσως δεν γνωρίζατε για την σειρά Breaking Bad.



10. Δεν μαθαίνεις να φτιάχνεις Crystal Meth από την σειρά


Αν και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μεθαμφεταμίνης στην σειρά είναι σωστοί λείπουν κάποια κύρια βήματα και υλικά. Όπως ανέφερε η παραγωγός της σειράς Donna Nelson το 2011 , οι σκηνές όπου μαγειρεύουν οι Jesse και Walter δείχνουν τα σωστά βήματα αλλά υπολείπονται επίσης πολλά άλλα. Όποτε μην προσπαθήσετε να μιμηθείτε τον Θρυλικό Heisenberg φτιάχνοντας crystal meth βασισμένοι στις σκηνές της σειράς.


9. Το εστιατόριο του Gustavo Fring “Los Pollos Hermanos” υπάρχει στην πραγματικότητα


Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Giancarlo Esposito διαθέτει ένα εστιατόριο Fried Chicken έτσι ώστε να καλύπτει τις παράλληλες δουλείες του. Από ότι φαίνεται τα γυρίσματα έγιναν σε ένα πραγματικό εστιατόριο αλλά δεν έχει την ονομασία Los Pollos Hermanos. Το πραγματικό του όνομα είναι Twisters Burgers and Burritos.


8. Ο Bryan Cranston δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Walter White


Ο ρόλος του αγαπημένου μας Heisenberg δεν ήταν εξαρχής γραμμένος για τον εξίσου αγαπημένο Bryan Cranston. Ο ρόλος προσφέρθηκε πρώτα στον Matthew Broderick και στον John Cusack . Δύσκολο σήμερα να φανταστούμε κάποιον άλλον στον ρόλο του Walter White , αφού είχε εξαιρετικές ερμηνείες στην σειρά όμως φαίνεται ότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή.


7. H iconic σκηνή με την πίτσα στην οροφή έχει πλέον γίνει ατραξιόν για τουρίστες


Σε αυτή την σκηνή είδαμε τον Walter White εξοργισμένο να πετά μία πίτσα στην οροφή του σπιτιού του μετά από ένα τσακωμό με την γυναίκα του. Από ότι φαίνεται κάποιοι αγενείς τουρίστες πήγαιναν στο σπίτι και πετούσαν πίτσες στην οροφή του σπιτιού. Όμως το σπίτι που χρησιμοποιήθηκε στην σειρά ανήκει σε κάποιους πραγματικά έτσι έφτιαξαν ένα φράχτη για να εμποδίσουν τους τουρίστες να πετούν πίτσες στην οροφή του σπιτιού τους.


6. Ο Samuel L Jackson παραλίγο να κάνει cameo στην σειρά ως Nick Fury!


Μόνο η ιδέα ότι οι Avengers ανήκουν στο ίδιο Universe με το Breaking Bad ακούγεται υπερβολικά τρελή αλλά και συναρπαστική ,απλά φανταστείτε τον Walter White μαζί με τον Tony Stark. Σε μία συνέντευξή του το 2012 ο Samuel L Jackson δήλωσε ότι η Marvel έκανε γυρίσματα στο New Mexico την ίδια εποχή που έκανε γυρίσματα και το Breaking Bad. Έτσι ο Samuel L Jackson ήθελε να κάνει ένα cameo στην σειρά με την στολή του Nick Fury. Συγκεκριμένα ήθελε να μπει στο εστιατόριο του Gustavo Fring “Los Pollos Hermanos” και να παραγγείλει κοτόπουλο έτσι ώστε να φρικάρει τους θαυμαστές . Ωστόσο δήλωσε ότι δεν του το επέτρεψαν οι παραγωγοί .

5. O Jesse Pinkman θα πέθαινε στην σειρά


Όπως όλοι ξέρουμε υπάρχουν πολλοί θάνατοι στο Franchise του Breaking Bad ωστόσο ο Jesse Pinkman έζησε και μάλιστα κυκλοφόρησε και δική του Sequel ταινία. Ωστόσο όπως δήλωσε ο δημιουργός της σειράς Vince Gilligan σε ένα από τα DVD της σειράς ο χαρακτήρας του Jesse Pinkman θα πέθαινε αρκετά νωρίς. Όμως επειδή τους άρεσε υπερβολικά η δουλεία του Aaron Paul αποφάσισαν να τον κρατήσουν μέχρι το τέλος.


4. Η ιστοσελίδα SaveWalterWhite.com είναι αληθινή και υπάρχει ακόμα


Στην πρώτη σεζόν ο γιος του Walter White ,Walt Jr φτιάχνει μία ιστοσελίδα έτσι ώστε να βοηθήσει τον πατέρα του να συγκεντρώσει χρήματα για να πληρώσει την θεραπεία του που πρέπει αφού πάσχει από καρκίνο. Η ιστοσελίδα SaveWalterWhite.com υπάρχει στην πραγματικότητα και είναι online ακόμη και σήμερα σαν ένα μικρό ενθύμιο.


3. Η τελευταία σκηνή του Gus Fring στην σειρά είχε βοήθεια από το The Walking Dead

Βλέπουμε τελευταία φορά τον Gustavo Fring στο Breaking Bad στην σκηνή θανάτου του όταν βγαίνει από το δωμάτιο του Hector Salamanca μετά από τη έκρηξη και το μισό του σώμα είναι καμένο. Για αυτή την σκηνή υπήρξε βοήθεια από του Make Up Artists της σειράς του AMC The Walking Dead. Πραγματικά έκαναν εξαιρετική δουλειά αφού η σκηνή σε ανατριχιάζει μέχρι και σήμερα.


2. Δεν μπορείς πραγματικά να διαλύσεις ένα πτώμα σε υδροφθόρικο οξύ


Πολλές φορές είδαμε στην σειρά αυτή την μέθοδο όταν οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να ξεφορτωθούν ένα πτώμα. Πρώτη φορά είδαμε αυτό να συμβαίνει στη πρώτη περιπέτεια του Walter με τον Jesse. Συγκεκριμένα οι Mythbusters επιχείρησαν να δουν αν πρόκειται για πραγματικότητα ή μύθο , έτσι ανακάλυψαν ότι δεν μπορεί να γίνει. Οπότε βρείτε κάποιον άλλο τρόπο να εξαφανίσετε ένα πτώμα γιατί το υδροφθορικό οξύ δεν θα σας βοηθήσει.


1.Το HBO απόρριψε την σειρά όταν του προτάθηκε


O Vince Gilligan εισηγήθηκε στο HBO την σειρά όμως την απέρριψε. Συγκεκριμένα ο Vince Gilligan χαρακτήρισε το Meeting με το HBO εφιαλτικό αφού δεν έδειχναν καθόλου ενδιαφέρον καθώς τους εξηγούσε περί τίνος πρόκειται. Δεν έχουμε παρά να πούμε ότι εκεί που κατέληξε η σειρά ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα αφού είδαμε στις οθόνες μας μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών


Visit ShortGreekReviews on Youtube for the Video Version

51 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page