top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

The Big Bang Theory : 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε

Το The Big Bang Theory είναι μία σειρά που κατά την δική μου γνώμη ίσως να έπρεπε να κρατήσει λιγότερο από τις 12 σεζόν που κρατήθηκε στην τηλεόραση καθώς ένιωσα ότι με το πέρασμα του χρόνου η ποιότητα της σειράς έπεσε. Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι μία από τις αγαπημένες μου sitcom σειρές ,που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία κατά την διάρκεια προβολής της κερδίζοντας πολλά βραβεία και γνωρίζοντας μας τον ιδιόρρυθμο Sheldon Cooper. Οπότε πάμε να δούμε 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για την σειρά The Big Bang Theory.




10. Το Theme Song της σειράς ήταν αρχικά διαφορετικό


Όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε το Theme Song της σειράς από το συγκρότημα Barenaked Ladies . Ωστόσο στο πιλοτικό επεισόδιο το τραγούδι τίτλων ήταν το 'She Blinded Me With Science' του Thomas Dolby από το 1980. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι κράτησαν το τραγούδι του Dolby ως ήχο κλήσης του Raj για κάποια επεισόδια.


9. Η Kate Micucci ήταν επιλογή για τον ρόλο της Amy


Η ηθοποιός και τραγουδίστρια έπαιξε σε κάποια επεισόδια της σειράς ως η κοπέλα του Raj. Όμως είχε αρχικά κάνει audition για τον ρόλο της Amy. Αν και δεν προσλήφθηκε για τον ρόλο της Amy οι παραγωγοί την κράτησαν στην λίστα τους έτσι εμφανίστηκε αργότερα στην σειρά ως η περίεργη και αμήχανη Lucy.


8. Οι φανέλες που φοράει ο Sheldon τις περισσότερες φορές αντικατοπτρίζουν την διάθεση του.


Πολλές φορές βλέπουμε τον Sheldon να φοράει φανέλες με το logo του Green Lantern ωστόσο τα χρώματα στο κόμικ του Green Lantern είναι συνδεδεμένα με κάποια αισθήματα. Συγκεκριμένα το κόκκινο είναι η οργή ,μπλέ η ελπίδα κτλ. Οπότε όταν ο Sheldon φοράει μία μπλούζα του Green Lantern το πιο πιθανό είναι να ταιριάζει με το τι νιώθει.


7. Πως μοιάζει το διαμέρισμα των Sheldon και Leonard


Αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι η μορφή του διαμερίσματος των Sheldon και Leonard? Πώς είναι γενικά ολόκληρος όροφος? Κάποια άτομα από το RoomSketcher το φαντάστηκαν και δείχνει κάπως έτσι. Πολύ αναπαυτικό και ευρύχωρο , από την μία πλευρά βλέπουμε το διαμέρισμά της Penny και από την άλλη του Sheldon και Leonard,ενώ ανάμεσα βλέπουμε και τον ανελκυστήρα.


6.Η φράση Bazinga γεννήθηκε με την βοήθεια ενός grapefruit!


Είναι η λέξη που χρησιμοποιεί ο Sheldon όταν κάνει τις φάρσες του ωστόσο ξεκίνησε από ένα inside joke των παραγωγών και σεναριογράφων. Ο σεναριογράφος Stephen Engel χρησιμοποιούσε το Bazinga όταν έκανε κάποιες πλάκες στα παρασκήνια με ένα παλιό Grapefruit. Έτσι η φράση γράφτηκε και στην σειρά.


5. Ο Jim Parsons δεν είδε ποτέ το Star Trek


Αν και ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Jim Parsons στην σειρά είναι τρελαμένος με το Star Trek στην πραγματικότητα ο ηθοποιός δεν το έχει δει ποτέ. Από ότι φαίνεται ο Parsons δεν είναι τόσο κολλημένος και Geek όπως ο Sheldon Cooper. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ηθοποιού είπε ότι πολλοί τον ρωτούν πράγματα για τις επιστήμες ή για το pop culture,πράγματα τα οποία δηλαδή ασχολείται στην σειρά. Ο ίδιος απαντά ότι δεν έχει δει ποτέ το Star Trek ή το Doctor Who και δεν του αρέσουν γενικά όσα ενδιαφέρουν τον Sheldon στην σειρά.


4. Η λέξη Bazinga έγινε το όνομα ενός νέου είδους μέλισσας


Εδώ φαίνεται το πόσο δημοφιλής ήταν η σειρά κατά την διάρκεια προβολής της. Δύο βιολόγοι από την Βραζιλία ανακάλυψαν ένα νέο είδος μέλισσας και το ονόμασαν Bazinga βασισμένοι στην αγαπημένη λέξη του Sheldon. Δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο είδος μέλισσας τους μπέρδευε καθώς έμοιαζε πολύ με κάποιο άλλο οπότε το είδαν ως φάρσα και ονόμασαν το είδος Bazinga. Όμως ο Sheldon είναι αλλεργικός στις μέλισσες οπότε δεν μπορεί να γνωρίσει το είδος που είναι εμπνευσμένο από την φράση του.


3.Τα περισσότερα μέλη του cast ασχολούνται και με την μουσική


Οι ηθοποιοί έχουν και μουσικές δεξιότητες. Συγκεκριμένα ο Johnny Galecki ξέρει να παίζει το cello και ασχολείται με την μουσική ακόμα και σήμερα. O Jim Parsons και η Mayim Bialik έμαθαν πώς να παίζουν το θέρεμιν και την άρπα ειδικά για την σειρά όμως γενικότερα όλοι οι ηθοποιοί της σειράς έχουν καλή φωνή και μουσικό ταλέντο.


2. Η ηθοποιός Mayim Bialik έχει PhD και στην πραγματικότητα


Όπως και ο ρόλος της ως Amy στην σειρά που έχει Phd στις νευροβιολογία έτσι και η ηθοποιός έχει το ίδιο στην πραγματικότητα. Όπως και πολλά άλλα πτυχία ,έτσι από ότι φαίνεται η ηθοποιός είναι πανέξυπνη και όταν δεν βρίσκεται στον ρόλο της Amy.

  1. Δεν μαθαίνουμε ποτέ το επίθετο της Penny μέσα από 12 σεζόν

Μέσα από την σειρά αναφέρονται πολλές φορές τα επίθετα των πρωταγωνιστών, ωστόσο το επίθετο της Penny παραμένει κρυφό κάτι που το ήθελε η ηθοποιός Kaley Cuoco για να υπάρχει μία αίσθηση μυστηρίου.


Visit ShortGreekReviews on youtube for the video version:

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page