top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Better Call Saul (Greek Review) TV Show

Η spin-off σειρά η οποία κατάφερε να φτάσει τα επίπεδα ποιότητας Breaking Bad. Το Better Call Saul κατάφερε να δημιουργήσει τον δικό του χαρακτήρα αλλά να σέβεται πάντοτε ως Prequel τους χαρακτήρες του Breaking Bad.


Το Better Call Saul κατάφερε να εκτοξευθεί στην κορυφή και μέσα από 5 σεζόν ,που έχουν προβληθεί μέχρι τώρα και μία αναμενόμενη τελευταία 6η σεζόν δείχνει ότι είναι άξιος διάδοχος του Breaking Bad.


Μέσα από την σειρά βλέπουμε τον Jimmy McGill τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το Breaking Bad ως Saul Goodman. O Jimmy Mcgill τον οποίο υποδύεται ο Bob Odenkirk είναι ένας καλοσυνάτος, αλητάκος ο οποίος τραβά την συμπαθειά μας. Βλέπουμε πως προσπαθεί να προωθήσει τον εαυτό του και να γίνει ένας πετυχημένος δικηγόρος.


Συγκεκριμένα η ιστορία τοποθετείται έξι χρόνια πριν ο Saul Goodman (Bob Odenkirk) γνωρίσει τον θρυλικό Walter White. Όπως ανέφερα ο Jimmy McGill, είναι ένας μικρός δικηγόρος που ψάχνει το πεπρωμένο του και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα. Επίσης βλέπουμε και τον Mike τον οποίο υποδύεται ο Jonathan Banks και είναι ακόμη ένας αγαπημένος χαρακτήρας από τον κόσμο του Breaking Bad βλέπουμε κάποιες συνεργασίες μεταξύ των δύο αλλά και στο πως εξελίχθηκαν στους ανθρώπους που γνωρίσαμε στο Breaking Bad.


Οι ερμηνείες και των δύο είναι εξαιρετικές ,αλλά συγκεκριμένα ο Jonathan Banks φαίνεται να είναι φτιαγμένος για τον ρόλο του Mike. Υπάρχουν πολλά cameo από χαρακτήρες του Breaking Bad και έτσι βλέπουμε με τι ασχολούνταν και πως ήταν κάποιοι χαρακτήρες πριν τους γνωρίσουμε στο Breaking Bad.


Το σενάριο και οι χαρακτήρες είναι τόσο καλογραμμένοι που σε κάνει να μην σταματάς να παρακολουθείς. Ο Vince Gilligan και ο Peter Gould με την επιλογή τους να δούμε την προϊστορία συγκεκριμένων χαρακτήρων αποδεικνύονται για άλλη μία φορά σωστοί. Μέσα από την σειρά βγαίνει ένας ρεαλισμός και μία ανθρώπινη εκδοχή όλων των χαρακτήρων που σε κάνει να σκεφτείς τις επιλογές των χαρακτήρων.


Η σειρά διαθέτει επίσης μία πολύ καλή σκηνοθεσία που συνεισφέρει σε αυτό το μείγμα της πολύ καλής δουλείας .Η σειρά μεταφέρει τον αέρα του Breaking Bad αλλά δημιουργεί επίσης τον δικό της αέρα ,έτσι αν και έχουν κοινά οι δύο σειρές το Better Call Saul μπορεί να σταθεί και μόνο του. Υπάρχουν εξαιρετική διάλογοι αλλά το μόνο αρνητικό στοιχείο που για κάποιους δεν μπορεί καν να θεωρηθεί αρνητικό είναι η γνώριμη αργή εξέλιξη που είχε και το Breaking Bad.


Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η σειρά έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης από την πρώτη σεζόν.


Εν κατακλείδι, το Better Call Saul είναι ένα spinoff με τους πιο ενδιαφέροντες παράπλευρους χαρακτήρες του Breaking Bad. Βλέπουμε την ιστορία τους και το πως έφτασαν στο σημείο που τους γνωρίσαμε στο Breaking Bad. Το cast διαθέτει ηθοποιούς που φτιάχτηκαν για τον ρόλο τους και δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες. Υπάρχει η ατμόσφαιρα που υπήρχε στο Breaking Bad όμως η σειρά καταφέρνει να χτίσει την δική της ταυτότητα.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα must-see για τους θαυμαστές του Breaking Bad.


Βαθμολογία 94%

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page