top of page
Search
  • Writer's picturepfccy

Arrow Greek Review

Η σειρά Arrow αδιαμφισβήτητα ήταν μία σειρά σταθμός για την αμερικανική τηλεόραση καθώς ήταν η αφετηρία του Arrowverse, του τηλεοπτικού σύμπαντος του CW που συγκέντρωσε τους ήρωες της DC στην μικρή οθόνη. Το Arrow εν έτη 2020 έκλεισε τον κύκλο προβολής του μετά από 8 σεζόν, έτσι ο πατέρας όλων αυτών των superhero TV Shows μετά από όλα αυτά που πέτυχε έφυγε.



Η σειρά του Arrow μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και μου θυμίζει πολύ το τι μου πρόσφερε το Flash . Γι’ αυτό το λόγο πολλά σχόλια θα είναι παρόμοια με το Review του The Flash, εξάλλου έχουν την ίδια φόρμουλα αφού προβάλλονταν στο ίδιο Network.


Η σειρά που είναι αφιερωμένη στον ομώνυμο ήρωα της DC Comics “The Green Arrow”. Ακολουθούμε τον δισεκατομμυριούχο Oliver Queen, ο οποίος μετά από ένα βίαιο ναυάγιο, θεωρούταν αγνοούμενος πέντε χρόνια, μέχρι που τον ανακάλυψαν ζωντανό σε ένα απομακρυσμένο νησί στον Ειρηνικό. Όταν επιστρέφει στο σπίτι του στην πόλη Starling, η αφοσιωμένη μητέρα του Moira, η πολυαγαπημένη του αδελφή Thea και ο καλύτερος του φίλος Tommy τον καλωσορίζουν στο σπίτι, διαισθανόμενοι όμως ότι κάτι έχει αλλάξει πάνω του.


Δεν είναι όμως ο μόνος που έχει αλλάξει καθώς ανακαλύπτει ότι οικογένεια του κρύβει μυστικά. Επίσης, βρίσκει την πόλη του διαλυμένη και έτσι με όλα όσα είχε μάθει στο νησί που τον έκαναν σκληρό και δυνατό δίνει την υπόσχεσή να πολεμήσει το έγκλημα στην πόλη του. Φόρεσε την πράσινη κουκούλα, δημιούργησε μια έμπιστη ομάδα, χρησιμοποίησε τα πράσινα βέλη του και έγινε ο "Εκδικητής" της πόλης του. Έγινε το σύμβολο της ελπίδας και της δικαιοσύνης . Έγινε ο "Arrow".


Πρώτα από όλα να αναφέρω ότι ξεκίνησα την σειρά όταν βρισκόταν στην τρίτη σεζόν οπότε από την τέταρτη σεζόν και έπειτα έβλεπα τα επεισόδια στην καθιερωμένη τους εβδομαδιαία προβολή. Κάτι που έζησα στο Flash αλλά και στο Arrow είναι ότι ένιωσα ότι η σειρά από ένα σημείο και μετά κουράζει. Οι πρώτες δύο σεζόν πιστεύω ότι είναι οι καλύτερες της σειράς σε βαθμό που έβλεπα τα επεισόδια ασταμάτητα, η πλοκή σε καθήλωνε και περίμενες τι θα συμβεί στο επόμενο επεισόδιο κολλημένος στην οθόνη.


Η αγωνία σε συνδυασμό με την δράση της σειράς, και ο τρόπος που μάθαινες με τα Flashbacks τι είχε ζήσει ο Oliver Queen στο νησί, δημιουργούσαν ένα ωραίο μείγμα και την έκανε μία από τις καλύτερες superhero σειρές που υπήρξαν ποτέ. Οι ανατροπές στην πλοκή και το σενάριο ήταν πολύ καλά εκτελεσμένα και σε κρατούσαν σε αγωνία συνεχώς. Δεν ξέρω τι έγινε με την έναρξη της 3ης σεζόν κάτι με τράβηξε προς τα πίσω και δεν ανυπομονούσα πια για την κυκλοφορία των επεισοδίων κάτι που ίσχυσε μέχρι το τέλος της σειράς.


Γενικά το Arrow ήταν μία σειρά με πολλά σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα της κατά την διάρκεια των 8 σεζόν. Αυτό που χάλασε την σειρά περισσότερο όπως είχα πει και στο Flash, είναι το υπερβολικό και αχρείαστο δράμα κάτι που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του CW. Αχρείαστοι καυγάδες και ιστορίες αγάπης που χαλούσαν ολόκληρα επεισόδια.


Όσο αφορά το Cast είχε και αυτό τα πάνω του και τα κάτω του. Ο Stephen Amell θεωρώ ότι δίνει μία καλή ερμηνεία ως Oliver Queen ,όσο αφορά τους ηθοποιούς γύρω του κάποιοι είναι ένταξει και κάποιοι άλλοι εμφανίζονται στην οθόνη αρκετά νερόβραστοι.


Οπότε το Arrow πιστεύω είναι μία σειρά που αξίζει την προβολή, τουλάχιστον οι πρώτες σεζόν μέχρι να αποφασίσετε να σταματήσετε. Διαθέτει ένα ωραίο story και ωραίες σκηνές δράσης. Είναι η σειρά που ξεκίνησε μία νέα εποχή στην τηλεόραση με το Arrowverse και τα τηλεοπτικά crossover σούπερ ηρώων οπότε δώστε της μια ευκαιρία.


Βαθμολογία 82%

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page